Serie A

A Milan bedarálta a sokáig hősiesen védekező Sienát

2-0-s győzelmet aratott a Milan hazai pályán a Siena ellen, és a győzelemmel legalább vasárnap délutánig újra vezeti a Serie A tabelláját. A piros-feketék végig uralták a mérkőzést, de a mindig kevés gólt kapó fekete-fehérek védelmét nehezen tudták feltörni. A Fiorentina és az Atalanta őrült hajrá után osztoztak meg a pontokon.

A Milan nagy lendülettel kezdett, de Nocerino és Ibrahimovic lövéseinél is menteni tudtak a vendégvédők az első percekben. Ráadásul ekkor még a Siena kontráiban is bőven volt veszély, Reginaldo és később Bolzoni sem sokkal tévesztette el a kaput.

A címvédő azért az irányítást nem engedte ki a kezéből, és kifejezetten tetszetősen is játszott az együttes, Brkic azonban több lövést is magabiztosan védett.

Antonio Nocerino és Kevin Prince Boateng örülnek a Milan-Siena mérkőzésen a Serie A-ban 2011 decemberében

Az első félidőben így nem született gól, és közel tíz percig a másodikban helyzetbe sem tudott kerülni a Milan. Az 54. minutumban aztán egy szöglet utáni rövid felszabadításból Nocernio távolról lőtt, és a labda a bal alsóba surrant. (1-0)

Innentől kezdve nem igazán volt kérdéses, hogy a hazaiak megnyerik-e a mérkőzést, a Siena ugyanis nem sok értékelhető megmozdulást tudott felmutatni. A győzelmet bebiztosító gólt Ibrahimovic szerezte egy Boateng által kiharcolt tizenegyesből a 64. percben. (2-0)

A játék képe csak a véghajrában változott meg egy kissé, akkor a vendégek eljutottak egy-két alkalommal Amelia kapujáig, de a hálóőrön nem tudtak keresztüljutni, így vereséget szenvedtek. A Milan győzelmével legalább vasárnap délutánig a tabella élére került, a Siena pedig maradt a 17. helyen.

Serie A
16. forduló
Milan-Siena 2-0 (0-0)
gólszerzők: Nocerino (54.), Ibrahimovic (64. - büntetőből)
Fiorentina-Atalanta 2-2 (1-0)
gólszerzők: Gilardino (9.), Jovetic (88.), illetve Masiello (81.), Denis (86.)