Bundesliga

A Dortmund kis bírói segítséggel gálázott a Freiburg ellen

A címvédő Borussia Dortmund 4-1-re nyert az utolsó helyezett Freiburg otthonában a Bundesliga 17. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén. A Leverkusen nagy pofont kapott otthon, Hajnal Tamásék idegenben kaptak ki.

Freiburg-Dortmund

A Freiburgé volt az első helyzet, de Putsila a jobb alsó mellé gurított, ezt pedig a Dortmund gyorsan megbüntette egy góllal. Kagawa kényszerítőzött a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülre érve lövőhelyzetből még középre gurított, ott pedig Lewandowskinak már csak be kellett kotornia a labdát az üres kapuba. (0-1)

A gól után is a bajnoki címvédő volt fölényben, mégis egyenlíteni tudott a hazai csapat. A 34. percben Rosenthal és Putsila tetszetős körömpasszokkal játszották át a védelmet, végül előbbi került szembe Weidenfellerrel, és a kapus lába alatt el is tudta lőni a labdát. (1-1)

Kicsit eseménytelen percek után még a szünet előtt visszavették a vezetést a sárga-feketék, igaz, érdekes körülmények között. Egy Freiburg-játékos passzolt a saját kapuja felé, a játékszer Lewandowskin megpattant, így a lesen álló Blaszczykowski elé került, és bár az asszisztens jelzett, a játékvezető továbbot intett, így a lengyel szélső a kapu felé indult, majd Gündoganhoz passzolt, ő pedig a hálóba. (1-2) A hazai játékosok, edzők, szurkolók természetesen percekig reklamáltak, de a bíró gólt ítélt.

Kevin Grosskreutz lő gólt a Freiburg-Brosussia Dortmund mérkőzésen a Bundesligában 2011 decemberében

A második félidő elején a hazai együttes volt aktívabb, de Makiadi lövését blokkolták, Rosenthal pedig kapu mellé fejelt. Az 59. percben pedig Grosskreutz remek lövéssel növelte a vendégelőnyt. Lewandowski indult Kagawa labdájával, de a védők mellett nem tudott kapura törni, ezért visszagurított a német középpályás elé, ő pedig húsz méterről lőtt a bal kapufa segítségével a kapuba. (1-3)

Jürgen Klopp fiai nem álltak le, a 70. percben az előbbi gól két főszereplője kilépett, csak ezúttal fordítva osztották le a szerepeket, Grosskreutz adta a passzt, és Lewandowski fejezte be az akciót. (1-4)

Leverkusen-Nürnberg

Korán megszületett az első gól, a 8. percben Didavi a jobb oldalon remekül indult egy Eiglertől mélyről érkező keresztlabdára, és szépen lőtt a hosszú alsóba. (0-1)

Ahelyett, hogy a Gyógyszergyáriak fel tudták volna pörgetni a játékukat, a mezőnyben szenvedtek, miközben a Nürnbergnek újabb lehetőségei voltak a gólszerzésre. A 22. percben Hegeler meg is szerezte csapata második találatát. (0-2)

Ez már felrázta a Leverkusent, amely egyre több helyzetet alakított ki, de a kapuba nem tudott betalálni. Ehelyett a második félidőben Pekhart megszerezte a Nürnberg harmadik találatát is, így nem csak hogy meglepő, de meglehetősen sima győzelmet is aratott a vendégcsapat. (0-3)

Hoffenheim-Hertha

A hazaiak sokkal aktívabban kezdték a találkozót, mint a berliniek, több helyzetet is kidolgoztak, de az első találatot csak a 21. percben szerezték meg. Arra azonban megérte várni, hiszen Salihovic úgy 25 méterről, kissé a bal oldalról lőtt gyönyörűen a bal felsőbe. (1-0)

Salihovic gólja

A Hertha a 32. percben emberhátrányba is került, miután Raffael lökdösődve, pofozkodva kért számon egy erőszakosabb védekezést, amiért megkapta a piros lapot.

A második játékrészben létszámot tekintve kiegyenlítődött a helyzet, hiszen Vorsah is kiállíttatta magát a Hoffenheimből, ez azonban az eredményt sokáig nem befolyásolta. Végül a hosszabbításban tudta Hubnik egy szabadrúgás után bekotorni a labdát a hazai kapuba, így pontot mentett a Hertha. (1-1)

A Hamburg-Augsburg mérkőzésen nagyot küzdöttek a csapatok, és csak a második játékrészben születtek gólok. Meglepetésre az utolsó előtti vendégek szereztek vezetést Oehrl révén a 63. percben, de Guerrero gyorsan kiegyenlítette az állást. Az újonc azonban így is pontot tudott menteni. (1-1)

A Wolfsburg-Stuttgart találkozón Hajnal Tamás kezdőként 67 percet játszott a vendégeknél, de pontnak ezúttal nem örülhetett, mivel találkozó egyetlen gólját Sebastian Polter, a hazai együttes játékosa szerezte. (1-0)

Bundesliga
17. forduló
Bayer Leverkusen-Nürnberg 0-3 (0-2)
gólszerzők: Didavi (8.), Hegeler (22.), Pekhart (73.)
Freiburg-Dortmund 1-4 (1-2)
gólszerzők: Rosenthal, illetve Lewandowski (7., 70.), Gündogan (44.), Grosskreutz (59.)
Hamburg-Augsburg 1-1 (0-0)
gólszerzők: Guerrero (67.), illetve Oehrl (63.)
Hoffenheim-Hertha 1-1 (1-0)
gólszerzők: Salihovic (21.), illetve Hubnik (90+1.)
kiállítva: Vorsah (63.), illetve Raffael (32.)
Wolfsburg-VfB Stuttgart 1-0 (0-0)
gólszerző: Polter (74.)