Csíkszeredai hokitorna

Újabb vereség, negyedik a magyar válogatott

  • MTI
megosztom

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-re kikapott a házigazda román csapattól a csíkszeredai nemzetközi jégkorongtorna pénteki játéknapján, és ezzel az utolsó, negyedik helyen végzett.

Az első harmadban többet veszélyeztetett a magyar csapat a döntő részben erdélyi játékosokból álló romániai alakulat ellen.

A második játékrész elején egy szerencsés góllal szerzett vezetést a hazai együttes, Papp lövése kijött Bálizsról, és a pakk a menteni igyekvő Szirányiról az üres kapuba pattant. Kisvártatva újabb romániai találat esett, Becze kísérlete a magyar hálóőr lába között jutott a kapuba. Ebben a harmadban volt még egy hazai kapuvas is.

A folytatásban sikerült kivédekezni egy kettős emberhátrányt és megúszni egy kisles miatt érvénytelenített találatot. Aztán Gröschl lövését Catrinoi bevédte, ám 38 másodperc múlva Szöcs bombájával visszaállt a kétgólos különbség.

A hajrában Basilidesz üres kapus góllal állította be a végeredményt. A románok ezt megelőzően utoljára tizenegy mérkőzéssel ezelőtt, 1997. március 28-án nyertek a magyarok ellen, akiknek így most megszakadt az öt győzelemből álló sorozata a rivális ellen. Kevin Primeau szövetségi kapitány az eddigi hat összecsapását elveszítette a magyar válogatottal.

Nemzetközi hokitorna
Románia-Magyarország 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
gól: Antal (25.), Becze (29.), Szöcs (49.), Basilidesz (59.), illetve Gröschl (48.)
megosztom