Kézilabda

Németországé a 2017-es női világbajnokság, a franciáké a férfi

  • VNA

Egyetlen pályázó volt csupán a 2017-es női kézilabda világbajnokság megrendezésére - Németország meg is kapta a szükséges szavazatokat.

A 23. női kézilabda világbajnokságot 2017-ben Németország rendezheti meg, erről döntött csütörtökön Brazíliában a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF). A Sao Paolóban meghozott döntés azt jelenti, hogy a 2007-es férfi vb után a németek újabb nagy kézilabda világesemény házigazdái lehetnek. Korábban eddig két alkalommal rendezett Németország női világbajnokságot, 1965-ban (emlékezetes magyar sikerrel) és 1997-ben. „A 2017-es világbajnokság megrendezése óriási megtiszteltetés, nagy kihívás, de egyben egy hosszú távú projekt is. Nagyon örülünk ennek a feladatnak” - nyilatkozta a német szövetség vezetője, Ulrich Strombach. A 2013-as vb-t Szerbia, a két évvel később sorra kerülő pedig szintén egy európai állam, Dánia rendezheti meg.

A férfiaknál nagyobb volt a verseny, hiszen Franciaország, Dánia és Norvégia is szerette volna megrendezni a 2017 januárjában esedékes tornát, végül a nemzetközi szövetség a galloknak adta a rendezvényt. A férfiak világbajnokságait 2013-ban Spanyolország, 2015-ben pedig Katar rendezheti meg.