Női kézilabda-vb

Franciaország legjobbja nélkül is legyőzte Dániát, és bejutott a döntőbe

Franciaország öt góllal legyőzte Dániát a Brazíliában zajló női kézilabda-világbajnokság pénteki elődöntőjében, így készülhet a vasárnapi fináléra.

A francia női kézilabda-válogatott tagjai ünneplik a Dánia felett aratott 28-23-as győzelmet a brazíliai női kézilabda-világbajnokságon.
Rendkívül rosszul indult a találkozó a francia válogatott számára, hiszen a 2. percben a 2009-ben a világ legjobb játékosának megválasztott Pineau egy talajfogásnál súlyos térdszalag-sérülést szenvedett. Az irányító-átlövő a világbajnokságon több, mint öt órát töltött a pályán, a támadás mellett védekezésben is kulcsjátékosa volt a franciáknak, Olivier Krumbholz szövetségi kapitánynak gyorsan kellett alkalmazkodnia a kialakult szituációhoz.

Legjobbja kiválása megzavarta a kékeket, a dánok pedig ezt elsősorban Jörgensen révén kegyetlenül kihasználták, és gyorsan elhúztak három góllal (4-7). Ekkor a francia kapitány kikérte első idejét, a fejmosás pedig megtette hatását, szinte pillanatok alatt egalizáltak tanítványai. Hiába kért ezután időt északi kollégája is, a játék ezután már Franciaország szája íze szerint alakult, az emberhátrányokat remekül kihasználva a félidőben kétgólos előnyt sikerült felépíteniük.

Fordulás után a kapust cserélő gallok - Laynaud helyén Darleux védett - villámrajtot vettek, a 40. percben úgy tűnt, el is döntik az első elődöntő sorsát (20-14). A dán válogatott ekkor azonban megcsillogtatta nagy erényét, a küzdeni akarást, és feljavuló védekezésének köszönhetően két gólra felzárkózott ellenfelére. A mérkőzés hajrájára azonban újra megemberelte magát a 11 gólig jutó Lacrabere vezette francia alakulat, és végül 28-23-as győzelmet aratva bejutott a vasárnapi fináléba.

A franciák a legutóbbi világbajnokságon is döntőzhettek, de akkor a címvédő oroszok elhódították előlük az aranyérmet.

Női kézilabda-vb, elődöntő 
Franciaország - Dánia 28-23 (14-12)
Sao Paulo, Ibirapuera Sportcsarnok, Játékvezetők: Gubica, Milosevic (horvátok)
Franciaország:  Goudjo 2, Kamto 3, Ayglon 2, Mendy 1, Baudouin 4 (1/0), Gnabouyou 1, Dembele 1, Deroin 2, Tervel 1, Lacrabere 11 (4/4)
Dánia: Thorsgaard 2, Fisker 4 (1/1), Krogshede 3, Bille 1, Larsen 1, L. Jörgensen 7, Troelsen 3 (1/0), Norgaard 1, Spellerberg 1
Hétméteresek: 6/4, ill. 3/1
Kiállítások: 6, ill. 10 perc