Kerékpár

Bradley Wiggins önző lesz az olimpián

  • VNA
megosztom

Személyes érdekeit helyezi előtérbe a londoni olimpián, így várhatóan az országúti egyéni időfutamra koncentrál majd Bradley Wiggins.

Bár az országúti mezőnyversenyben is nagy segítség lehetne Mark Cavendishnek, a londoni olimpián vélhetően saját eredményességét helyezi előtérbe a britek kerekese, Bradley Wiggins. Az olimpiai bajnok versenyző fő száma az országúti időfutam lesz, amelyben az idei világbajnokságon Koppenhágában ezüstérmes volt. Négy nappal a siker után aztán a mezőnyversenyben is remekül tekert, ahol a később vb-címet szerző Cavendish egyik legfontosabb segítője volt. Ezt a fajta duplázást azonban Londonban vélhetően nem vállalja be, az olimpiai programján ugyanis a mezőnyverseny előbb szerepel, mint saját fő száma, az egyéni időfutam.

Wiggins Londonban is szeretne olimpiát nyerni
„Abszolút elsőbbséget élvez majd az egyéni időfutam. Számomra egy kicsit szerencsétlenül alakult az időrend, de az olimpián mindig ez a sorrend a versenyszámok között, ez nem lep meg senkit sem. Az edzők majd meghatározzák, hogy a mezőnyversenyben milyen szerepem legyen, de az agyamban a három nappal később rendezendő időfutam lesz, az biztos. A csapaton belül rám kiosztott feladatomat viszont szeretném 100%-ban végrehajtani” - nyilatkozta a The Telegraph című újságnak Wiggins, aki idéntől már a Team Sky-nál is Cavendish csapattársa lesz. Wiggins számára jövőre nem csak az olimpia lesz prioritás, hanem a Tour de France is, ahol az összetett versenyben reális esélye lehet a dobogóra kerülésre. A pályakerékpározásban háromszoros olimpiai bajnok brit kerekes amúgy jelezte, hogy amennyiben ezen szakágban is szükség van rá, ott is szívesen vállalkozik a segítségre…

megosztom