Bajnokok Ligája

Az olaszok nem örülnek az angol riválisoknak

  • VNA

Két angol-olasz párharc is kialakult a pénteki délben lezajlott Bajnokok Ligája sorsoláskor, az olasz együttesek nem repdesnek az örömtől emiatt.

Az olasz klubok hazai pályán kezdik a párharcokat, ráadásul kifejezetten nehéz ellenfelekkel szemben, így nem csoda, ha nem túl boldogok az UEFA pénteki sorsolása után (a Napoli a Chelsea-vel, a Milan az Arsenallal került össze). "Játékosként már játszottam egyszer a Chelsea ellen, amikor remek találkozókat vívtunk, az idegenbeli 4-4 után odahaza sajnos 3-1-re kikaptunk. A lehetséges ellenfelek közül a két spanyol csapat után a Chelsea a legveszélyesebb ellenfél. Mi jobban szeretünk olyan csapatok ellen játszani, amelyek nem csak védekeznek, viszont biztosak vagyunk benne, hogy az angolok mindkét találkozón támadni fognak. Mi is a legjobbunkat akarjuk majd nyújtani, de nem biztos, hogy ez elég lesz" - nyilatkozta a Napoli hátvédje, Andrea Dossena. 

"Az Arsenalnak nem sikerült jól a szezon eleje, de azóta már sokkal jobban játszanak. Biztos vagyok benne, hogy februárra még jobbak lesznek. Ha ugyanazokat a hibákat követjük el, mint Prágában vagy Minszkben, akkor biztosan nehéz dolgunk lesz. Az Arsenal nagyon erős, csak a legjobb formánkkal győzhetjük le őket" - nyilatkozta a sorsolás után "azon melegében" a Milan edzője, Massimiliano Allegri.