Európa Liga

Az Alkmaar közel azonos szintet képvisel velünk - Juhász Roland

  • MTI/63

A Juhász Rolandot foglalkoztató belga Anderlecht a holland Alkmaarral találkozik a labdarúgó Európa Ligában a legjobb 32 között.

Válogatottunk védője nehéz mérkőzésekre számít a hollandok ellen

Mint arról élőben beszámoltunk, pénteken Nyonban megtartotta az Európai Labdarúgó Szövetség a nemzetközi kupák sorsolását, az Európa Ligában a Juhász Rolandot is foglalkoztató - a csoportkört a mezőnyben egyedüliként hibátlanul záró - belga Anderlecht a holland AZ Alkmaar együttesét kapta a legjobb 16 közé jutásért rendezett párharcban.

A nyolcaddöntő párosítását is elkészítették, ennek megfelelően, ha Juhászék továbbjutnak, akkor az Udinese-PAOK párharc győztesével találkoznak majd.

"Az Alkmaar remek formában van, vezeti a holland bajnokságot, szerintem közel azonos szintet képvisel velünk, így tényleg apróságok dönthetnek a továbbjutásról" - mondta Juhász.

"Jósolgatni nehéz és talán felesleges is, hiszen körülbelül két hónap van a párharcig, tehát sok minden változhat a csapatok formáját, összetételét illetően. Az Udinese és a PAOK is nagyjából az Alkmaar és az Anderlecht szintjén van, ezért különösen érdekes lesz, hogy melyik együttes lép tovább ebből a négyesből. Izgalommal várom a februári kezdést."

A  kapus Megyeri Balázst a soraiban tudó görög Olimpiakosz az orosz Rubin Kazannyal találkozik a legjobb 32 között.

Az első mérkőzéseket február 16-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.