Bajnokok Ligája

A Barcelonának mindegy volt, ki lesz az ellenfél, Völler nem túl boldog

A címvédő Barcelona a Bayer Leverkusent kapta ellenfélnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán, amelyet pénteken délben rendeztek az UEFA svájci központjában. A katalánok reakciói alapján nekik szinte mindegy volt, kivel kell játszani, a németek viszont érthetően nem örülnek.

A Barcelona elnöke, Sandro Rosell szinte egykedvűen vette tudomásul a sorsolás eredményét: "Nekünk teljesen mindegy volt, hogy ki lesz az ellenfelünk, mert ezen a szinten bárkivel meg kell tudni birkózni."

Cesc Fabregas, a gránátvörös-kékek játékosa sem az ellenfél játékerejét elemezgette, sokkal jobban örül annak, hogy nem kell Kelet-Európába utazni: "Nos, Németországban lépünk pályára. A Bayer Leverkusen, mint minden német csapat, nagyon erős. Jó, hogy elkerültük az oroszokat" - írta a középpályás Twitter-falán.

Gerrard Piqué, a katalánok védője sem volt elégedetlen: "A Bayer Leverkusent kaptuk, nem rossz! Mindig szerettem volna egy német stadionban játszani. Óriási hangulat lesz!"

Rudi Völler nyilatkozik a Bayer Leverkusen sajtótájékoztatóján 2011-ben

A másik oldalon természetesen szívesen elkerülték volna a címvédőt. Rudi Völler, a Gyógyszergyáriak sportigazgatója szerint "egyértelműen mi vagyunk az esélytelenek. De van egy szikrányi reményünk. Nekünk kétszer kell álomfocit játszanunk, a Barcelonának pedig két rossz napja kell, hogy legyen. De nem fogunk elbújni."

Wolfgang Holzhauser, a Leverkusen ügyvezető igazgatója bízik abban, hogy legalább jó meccseket játszhatnak a Barcelonával.

"A várakozás sokkal nagyobb, mint az idegesség. Biztosan nagyon jó lesz a párharc" - mondta a klubvezető.