Karrier

David Villának kevés az esélye az Eb-szereplésre

A Barcelona támadója, David Villa már október óta szenvedett a sípcsontjával, ami a katari Al-Szadd elleni mérkőzésen tört el.

David Villa hosszú kihagyásra számíthat - Fotó: AFP

A Japánban zajló klubvilágbajnokság csütörtöki elődöntőjében David Villa a katari Al-Szadd elleni mérkőzés első félidejében súlyos sérülést szenvedett. A spanyol csatár a mérkőzés 36. percében egy rossz mozdulat után kért cserét, majd hordágyon kellett levinni. Azóta kiderült, hogy a bal sípcsontja eltörött, ami hat hónapos kihagyást jelenthet számára. Ez azt jelentheti, hogy a szezonban már egész biztosan nem lép pályára, így a jövő évi Európa-bajnokságot is kihagyhatja.

Spanyol lapok arról is beszámolnak, hogy Villának már október közepe óta problémái voltak, akkor már el volt repedve a sípcsontja, ami kellemetlen fájdalommal járt. A november 8-án rendezett Copa del Rey-összecsapás előtt ezt Josep Guardiola is elismerte.

Klubvilágbajnokság, elődöntő
Al-Szadd (katari) -Barcelona (spanyol) 0-4 (0-2)
Tokió, Jokohama-stadion, 68 300 néző. Vezette: Joel Aguilar (salvadori)
Al-Szadd: Saqr - Koni, Wesam, Lee-Jung-Szoh, Belhadzs - Kasola, Ibrahim, Talal (Al Dzsazidi 65.), Kalfan - K. Keita, Niang (Jusszef Ali 77.). Vezetőedző: Jorge Fossati.
Barcelona:  Valdés - Adriano, Puyol, Mascherano, Abidal (Maxwell 67.) - Keita, Iniesta, Thiago - Pedro, Villa (Alexis 39., Cuenca 70.), Messi. Vezetőedző: Josep Guardiola.
Gólszerző: Adriano (25., 43.), Keita (64.), Maxwell (81.)