Európa Liga, I-csoport

Az Udinesének a döntetlen is elég volt, kiesett a Celtic

Az I jelű négyesben az olasz Udinese a skót Celtic Glasgow elleni döntetlennel harcolta ki a tavaszi folytatást. A skótoknak győzniük kellett volna, az 1-1 az oalszoknak kedvezett. A négyes másik mérkőzésén a már csoportelső Atlético Madrid könnyedén nyert a Rennes ellen.

Az utolsó forduló előtt a már páholyban lévő Atlético Madrid mellett az Udinese és a Celtic reménykedhetett a továbbjutásban. A két csapat ki-ki mérkőzést vívott egymással, a skótoknak mindenképp győzniük kellett volna, míg a döntetlen az olaszoknak kedvezett. A két edző, Francesco Guidolin és Neil Lennon előrehozott döntőnek nevezte előzetesen az összecsapást, a színvonalra nem is lehetett panasz.

A mérkőzés első nagy helyzete a hazaiaké volt, a 12. percben Antonio Di Natale hibázott ziccerben, 16 méterről sarkazott a kapu bal oldala mellé. A folytatásban átengedte az irányítást az Udinese a skótoknak, aminek megitták a levét: a 29. percben szerencsés góllal megszerezte a vezetést a Celtic, bal oldali beadás után Handanovic egy védőre paskolta a labdát, Gary Hooper pedig egy-két méterről a hálóba passzolta azt (0-1).

A hosszabbításban kiegyenlített Di Natale, egy kipattanót lőtt a hálóba lesgyanús helyzetben (1-1). A második félidőben az Udinese dominált, több lehetősége is volt a gólszerzésre, a 69. percben csak egy hajszál hiányzott a második olasz találathoz, Abdi gurított jobbról, Forster tornázta ki a labdát a bal alsóból, pár perccel később Asamoah közelről a bal kapufát találta telibe. A másik oldalon a 75. percben Csa Du-Ri a tizenhatosról bombázott a jobb kapufára, a befelé csorgó labdát Handanovic még elérte. A hajrában mindkét együttes mozgósította erőit, a 80. percben néhány másodpercben belül Forster Di Natale lövését és fejesét is védte. Benatia saját tizenhatosán belüli kezezését nem követte büntető, végül döntetlennel ért véget a mérkőzés, az Udinese is ott lesz tavasszal az európai kupaporondon.

Az I jelű négyesben az olasz Udinese a skót Celtic Glasgow ellen döntetlennel harcolta ki a tavaszi folytatást

Madridban a már csoportelső Atlético az első félidő hajrájában kezdte meg a gólgyártást, az előző szezon gólkirálya, Radamel Falcao (még a Porto színeiben) tizenegyesből talált be, Adrián Lópezt buktatták. Pár perc múlva Alvaro Domínguez növelte az előnyt fejjel. A sikert a második játékrészben Arda Turan tette teljessé, 14 méterről, középről tekert bal sarokba gyönyörű mozdulattal. A becsületgólt Mandjeck szerezte a hajrában, jobb oldali szöglet után szabadon bólinthatott a hálóba. Az Atlético 3-1-re győzött, és csoportelsőként készülhet a pénteki sorsolásra.

Európa Liga, 6. forduló:
I-csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-Rennes (francia) 3-1 (2-0)
Gólszerző: Falcao (38. - tizenegyesből), Álvaro Domínguez (43.), Turan (79.), illetve Mandjeck (86.)
 
Udinese (olasz)-Celtic (skót) 1-1 (1-1)
Gólszerző: Di Natale (45+1.), illetve Hooper (29.)
Az I-csoport végeredménye:
1. Atlético Madrid 6 4 1 1 11 4 7 13
2. Udinese 6 2 3 1 6 7 -1 9
3. Celtic 6 1 3 2 6 7 -1 6
4. Stade Rennes 6 0 3 3 5 10 -5 3