NBA

Rudy Fernandezt és Corey Brewert draftjogra cserélte a Dallas

  • MTI
megosztom

Lamar Odom megszerzése után az NBA címvédő Dallas Mavericks két játékosától vált meg azért, hogy a fizetési keretébe beleférjen a Los Angeles Lakers korábbi klasszisjátékosa.

Rudy Fernandeztől máris megszabadultak

A texasi együttes a júniusban igazolt spanyol Rudy Fernandezt és a legutóbbi szezon hajrájára szerződtetett Corey Brewert cserélte el a Denver Nuggetscel, amely egy második körös választási jogot adott cserébe a jövő évi amatőr játékosbörzén, a drafton.

A Dallas a legutóbbi idény legjobb csereemberének választott, világbajnok Odom mellett a legutóbb a Phoenix Sunsnál szerepelt tapasztalt bedobót, Vince Cartert is megszerezte a napokban, és ezért kellett mindenképpen felszabadítani helyet a fizetési keretében.

A Nuggets jól járt az üzlettel, hiszen a három NBA-s idényében meccsenként 9,1 pontot szerző Fernandez és a kiváló védekezéséről ismert, 8,9 pontos karrierátlaggal rendelkező Brewer is komoly erősítést jelent keretében.

A két új játékos megszerzése mellett a denveri vezetőknek sikerült megállapodniuk egyik legjobbjukkal, a 2010/11-es kiírásban átlagban 14,5 pontot, illetve 7,6 lepattanót szerző centerükkel, Nenével, aki 5 évre 67 millió dollárért írta alá új szerződését.

megosztom