Férfi kézilabda

Pérez nem lesz ott az Eb-n, Krivokapics újra a keretben

  • MTI/63

Mocsai Lajos, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 28 játékost, akik közül 16-an pályára lépnek majd a január 15. és 29. közötti szerbiai Európa-bajnokságon.

A keretből hiányzik - így az Eb-t is biztosan kihagyja - az év játékosának választott Perez Carlos. A 40 éves átlövő a télen pihen, hazautazik Kubába, de a szakvezető majd az áprilisi olimpiai selejtezőn és sikeres kvalifikáció esetén a londoni játékokon is számít rá. A szövetségi kapitány bő keretében megtalálható Milorad Krivokapics neve is, aki szlovén klubjában, a Cimos Koperben újra ontja a gólokat, csapatával szinte biztosan továbbjut a Bajnokok Ligájában.

Az Eb-n nagyon erős csoportba kerültek a magyarok, akik Újvidéken az orosz, a spanyol és a francia együttessel találkoznak. A csapat a jövő héten Szlovákiában vesz részt nemzetközi tornán.

A magyar válogatott
az Eb-re készülő 28 fős keret
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Tatai Péter (Pick Szeged), Mikler Roland (Szeged)
balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Pálos Gábor (FTC-PLER), Vadkerti Attila (Szeged)
balátlövők: Halász Máté (B. Braun Gyöngyös), Ilyés Ferenc (Veszprém), Katzirz Dávid (Csurgó), Grebenár Gábor (Aragon), Putics Barna (Gummersbach), Bajorhegyi Ádám (Szeged)
irányítók: Császár Gábor (Veszprém), Lékai Máté (Szeged), Nagy Kornél (Dunkerque), Lele Ákos (Tatabánya Carbonex)
beállósok: Sándor Ákos (Gyöngyös), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Csurgó), Zubai Szabolcs (Szeged)
jobbátlövők:  Krivokapics Milorad (Koper), Ancsin Gábor (Szeged), Laluska Balázs (Veszprém), Mocsai Tamás (Flensburg-Handewitt), Balogh Zsolt (Gyöngyös)
jobbszélsők: Gulyás Péter (Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya), Iváncsik Tamás (Veszprém)