Profi boksz

Los Angelesben vágna vissza Khan Petersonnak

A brit Amir Khan hétvégi veresége után május 19-én a Staples Centerben szeretne újra összecsapni Lamont Petersonnal.

Khan és Peterson harca  - Fotó: AFP

Elveszítette a WBA és az IBF kisváltósúlyú világbajnoki címeit Amir Khan. A brit bunyós látványos, rengeteg ütéssel tarkított, fordulatos küzdelmet vívott az amerikai Lamont Petersonnal, aki megosztott, vitatható pontozással nyert, míg Khan pályafutása második profi vereségét szenvedte el.

Az angol minél előbb visszaakar vágni legyőzőjének, sőt mi több felszólította Petersont, hogy a visszavágót Angliában rendezzék meg. Khan úgy vélekedett, ha Peterson igazi férfinak vallja magát, akkor elmegy a szigetországba.

Mostanra azonban valamennyit változott Amir Khan véleménye, és hajlandó lenne Amerikába is elutazni a revánsért. Brit lapértesülések szerint a 24 éves öklöző május 19-én a Staples Centerben, Los Angelesben szeretne visszavágni.

Richard Schaefer, Khan promótere már beszélt is a következő meccsről szombati legyőzőjének menedzser-edzőjével, Barry Hunterrel.

"Tettem neki egy ajánlatot. Barry azt mondta, beszél Lamonttal és visszatérünk rá. A visszavágó is üzleti lehetőségeket tartogat. Ne felejtsük el, hogy a WBO-világbajnok, Timothy Bradley is ott van. A jó dolog az, hogy vannak lehetőségeink" - mondta Schaefer.