Vitorlázás

Berecz Zsombor is ott lesz a londoni olimpián

  • MTI
megosztom

A Laser hajóosztályban szereplő Berecz Zsombor kvótát szerzett a Perth-ben zajló olimpiai kvalifikációs vitorlás világbajnokságon.

  

A hazai szövetség szerdai tájékoztatása szerint a magyar versenyző a mezőny első harmadában, pontosan a 31. helyen végzett az eddigi futamok alapján - szerdán a negyedik és tizedik pozícióban ért célba -, így az úgynevezett Arany csoportban folytathatja szereplését, ezzel pedig már biztos résztvevője a jövő évi londoni ötkarikás játékoknak. Laserben 35 kvótát osztanak most ki az ausztráliai vb-n.

A múlt héten indult magyarok közül a szörfös Detre Diána jutott olimpiai indulási joghoz, a szintén szörfös Gádorfalvi Áronnak pedig jó esélye van erre. Az ötödik olimpiai részvételéért küzdő Gádorfalvi a vb honlapja alapján négy futam után a 26., ugyanakkor a nemzetek rangsorában a 19. helyet foglalja el, Nagy-Britanniát kivéve pedig - hazai induló automatikusan lesz a londoni játékokon - a 18. Ebben a hajóosztályban a mostani vb-ről az első 28 nemzet szerez indulási jogot a jövő évi játékokra.

Csillaghajóban a Martin Viktor, Bezeréti Miklós páros hét futam után az utolsó, 41. pozíciót foglalja el. Innen 11-en jutnak kvótához. Vitorlázásban mindössze két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, az idei és a jövő évi világbajnokságot. A részvételi helyek 75 százalékát ebben az évben, a többit jövőre lehet megszerezni.

 

megosztom