Európa Liga, F-csoport

A PSG megverte a Bilbaót, de kiesett, továbbment a Salzburg

A Paris Saint-Germain fordulatos mérkőzésen 4-2-re diadalmaskodott a már csoportelső Athletic Bilbao felett az Európa Liga utolsó fordulójában, de a Salzburg is győzni tudott a Slovan Bratislava otthonában, és a jobb egymás elleni eredménynek köszönhetően az osztrákok jutottak tovább második helyen az F jelű kvartettből.

Gyorsan vezetést szerzett a vendég, és már csoportelső Bilbao, a 3. percben David López jobb oldali szöglete után a bal felső sarokban kötött ki a labda, Aurtenetxe fejelt az ötösről (0-1). Veszélyesen játszottak a baszkok, a 11. percben Toquero fejese után a gólvonal elől fejelték ki a labdát. A 20. percben egyenlített a szorongatott helyzetben lévő PSG, Nené 27 méteres szabadrúgása után Bahebeck csúsztatta tovább a labdát, Javier Pastore hat méterről, ziccerben nem hibázott (1-1).

A gól meghozta a franciák vállalkozó kedvét, végigtámadták a félidő hátralévő részét, de a 34. percben Gameiro, majd nem sokkal később Bahebek is kihagyta helyzetét - nem úgy Mathieu Bodmer, a 41. percben Nené ívelte a rövid sarokra a jobb oldali szögletet, a középpályás a kapu jobb oldalába bólintott (2-1).

A második felvonásra kiengedett a hazai csapat, talán a Pozsonyból érkező kedvezőtlen hírek miatt is, átengedte az irányítást az Athleticnek, amely egalizált, David López az 55. percben 18 méterről, középről lövésre szánta el magát, a labda beakadt a bal felsőbe (2-2). A 64. percben Iraola előtt adódott ígéretes lehetőség, tíz méterről, jobbról tűzte rá a labdát, ami elsuhant a hosszú alsó mellett. Hazai részről a becserélt Hoarau veszélyeztetett fejjel a 66. percben, Raúl hárított.

Már-már úgy tűnt, döntetlennel ért véget a találkozó, amikor a 83. percben kezezés miatt büntetőt ítélt a franciák javára a játékvezető, de Nené az égbe lőtte a tizenegyest. Egy perccel később egy öngóllal mégis előnybe került a PSG, Iñigo Pérez Hoarau elől akart tisztázni, de a saját kapujába piszkálta a labdát (3-2).

Az utolsó percben Nené még produkált egy hatásos műesést, Matej Jug ismét a tizenegyespontra mutatott, Hoarau pontosan célzott (4-2). A Slovan Bratislava azonban nem tette meg azt a szívességet, hogy pontot szerezzen a Salzburg ellen, így a Paris Saint-Germaint hiába tett meg mindent és nyert 4-2-re, nem lesz ott tavasszal az európai kupaporondon.

az azonos pontszámmal álló és a továbbjutásért versengő osztrák Salzburg és francia Paris Saint-Germain egyaránt győzött, de az egyenes kieséses szakaszba az egymás elleni eredmény szempontjából jobban álló Salzburg jutott be.

A kvartett másik mérkőzésén sokáig a párizsiak számára kedvezően alakult a mérkőzés, miután Milos Lacny duplájával már a hatodik percben 2-0-ra vezetett a Slovan. A Salzburg azonban nem adta fel, még a szünet előtt kiegyenlített, Marian Had öngólja az 52. percben pedig már a vezetést jelentette az osztrákoknak. És a győzelmet is, mivel több gól már nem született, és az PSG-Salzburg versenyfutásban az egymás elleni eredmény az osztrákoknak kedvezett, akik a Bilbao mögött másodikként bejutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Európa Liga, 6. forduló:
F-csoport:
Paris Saint-Germaint (francia)-Athletic Bilbao (spanyol) 4-2 (2-1)
Gólszerző: Pastore (20.), Bodmer (41), Iñigo Pérez (85. - öngól), Hoarau (90.), illetve Aurtenetxe (3.), D. López (55.)
 
Slovan Bratislava (szlovák)-Salzburg (osztrák) 2-3 (2-2)
Gólszerző: Lacny (3., 6.), illetve Jantscher (19. - tizenegyesből), Leonardo (24.), Had (52. - öngól)
A csoport végeredménye:
1. Athletic Bilbao 6 4 1 1 11 8 13
2. Salzburg 6 3 1 2 11 8 10
3. Paris Saint-Germain 6 3 1 2 8 7 10
4. Slovan Bratislava 6 0 1 5 4 11 1