NFL

A liga mészárosa megint kivett egy irányítót - végre eltiltják

  • VNA
Címkék:

Az NFL megelégelte James Harrison túlzott keménykedéseit, aki ezúttal a Browns irányítóját tette harcképtelenné.

A Pittsburgh Steelers linebackere, James Harrison ismét - ezúttal egy mérkőzésre szóló - eltiltást kapott. A hír nem újdonság, hiszen az utóbbi öt évben számtalanszor fordult már elő, hogy a kemény és a durva játék határvonalát nem igazán ismerő védő túllép egy bizonyos küszöböt. Az NFL vezetői is kezdik megelégelni Harrison ámokfutásait, amely az elmúlt fordulóban a Cleveland Browns irányítójának, Colt McCoynak a lefejelésében öltött testet. Az NFL ilyen szempontból precedenst teremtett, hiszen az idénre bevezetett új szabályok alapján Harrison az első, akit ilyen típusú kíméletlen ütközésekért büntetnek eltiltással.

A 2008-as esztendő legjobb NFL védőjátékosának megválasztott Harrison ügynöke már az ítélet előtt jelezte, hogy amennyiben eltiltják védencét, azonnal fellebbeznek az ítélet ellen. A lenti videón is látható ütközés a Cleveland elleni (amúgy 14-3-ra megnyert) találkozó negyedik negyedében történt, amely az NFL vezetői szerint az utóbbi három évben az ötödik olyan - az NFL-ben különösen védett - irányítókat ért ütközése volt Harrisonnak, amely túllépte a megszokott kereteket. A 33 esztendős Harrison nem érti a büntetést és úgy érzi, hogy a pályán megítélt 15 yardos büntetés éppen elegendő következmény volt az esetnél.

McCoy az ütközés után rövid ideig a földön maradt, majd visszajött ugyan a pályára, de láthatóan kóvályogva eladott egy labdát, így csapata végül vereséggel hagyta el a pályát.  Érdekesség, hogy az NFL új kollektív szerződésének nyári tárgyalásai során éppen a Steelers volt az egyetlen csapat, amely nem-mel szavazott, mondván abban nincsenek meg a megfelelő jogorvoslati szabályok a most Harrison brutalitása kapcsán is előtérbe került esetre.