NBA

A Chicago Bulls szerződtetné a Detroit rutinos hátvédjét

A Detroit hétfőn vásárolta ki szerződéséből a veterán dobóhátvédet, azonban Hamiltonnak nem kell sokat várnia, hogy új csapatra találjon.

Richard Hamilton, a Detroit Pistons dobóhátvédje
Richard Hamiltont többször is hírbe hozták az átigazolási időszakban a Chicago együttesével, hétfőn pedig elérhető közelségbe került a dobóhátvéd szerződtetése. Magyar idő szerint hétfő hajnalban a Pistons bejelentette, hogy a csapat nem tart igényt Hamilton szolgálatára, így kivásárolták a szerződéséből. A Bikáknak nagy szüksége van egy tapasztalt, jól dobó SG-re (shooting guard - dobóhátvéd), így szinte azonnal lecsaptak a veterán hátvédre. A hírek szerint egy két évre szóló 10 millió dolláros szerződést ajánlottak neki, amit Hamilton várhatóan ma vagy holnap hajnalban el is fogad. A csapat sztárja, Derrick Rose elmondta, örülne Hamilton érkezésének.

Hamilton februárban tölti be 34. életévét, korábban nyolc évet töltött Detroitban, ahol 631 mérkőzésen átlagban 34.4 perc alatt 18.35 pontot átlagolt. A kétezres évek közepén nagy szerepet vállalt a detroiti franchise felemelkedésében. A Pistons 2003-ban, 2006-ban és 2007-ben keleti konferencia döntőig, míg 2005-ben nagydöntőig, 2004-ben pedig bajnoki címig jutott.

Amennyiben az átigazolás megtörténik, várhatóan Hamilton lesz a kezdő dobóhátvéd, azonban Ronnie Brewer a Bulls csere SG-je megígérte, hogy hatalmas harcot fog folytatni az edzőtáborban annak érdekében, hogy kiszorítsa vetélytársát a kezdőből.