Floorball

Svédország nyerte a női világbajnokságot, Magyarország 14. lett

  • VNA

Sorozatban harmadszor is a svéd válogatott nyerte meg a floorball világbajnokságot, a magyar nemzeti csapat a 14. helyen végzett.

Svájcban rendezték a női floorball világbajnokságot idén, ahol a vasárnap rendezett döntőben a svéd válogatott 4-2-re győzött az ősi rivális finnekkel szemben. A hetvenes években a svéd Karl-Ake Ahlqvist által feltalált sportág főként Európa északi országaiban és a mostani rendező Svájcban népszerű, ahol a rangosabb mérkőzések rendre telt házas csarnokokban zajlanak. Nem véletlen, hogy az eddigi nyolc megrendezett torna közül csak a finn-svéd-svájci hármas tagjai jutottak el a világbajnoki döntőig. A svédek most szerezték meg az ötödik (sorozatban harmadik) világbajnoki címüket.

A magyar női válogatott a 14. helyez szerezte meg a floorball világbajnokságon
A 16 csapatos világbajnoki tornán szerepelt a magyar válogatott is, amely a C-csoportban három vereséggel (Norvégia, Szlovákia és Csehország ellen) zárt, de a helyosztókon legyőzte Japán legjobbjait (5-3), majd a hollandok elleni vereség végül a tisztes 14. helyet jelentette Varsányi Zsuzsanna és Papp Péter tanítványai számára.

Női floorball világbajnokság - Svájc
döntő
Svédország - Finnország 4-2 (2-0, 1-2, 1-0)