Serie A

Senki nem teljesít úgy Európában, mint a Juventus - lapszemle

Egy újabb olyan olasz bajnoki fordulón vagyunk túl, ami után még mindig veretlenül első a Juventus. Antonio Conte együttese hétfő este, 1-1-es döntetlent játszott a Roma otthonában (négyezer vendégszurkoló előtt) többek között a 62. percben büntetőt védő Gianluigi Buffonnak köszönhetően.

A torinói Tuttosport címlapja Az öt nagy európai bajnokságot figyelembe véve csak a Juve veretlen, mindössze a portugál élvonalban szereplő Porto-Benfica duó rendelkezik a torinóiakhoz hasonló mérleggel.

"Elégedett vagyok, a fiúk ezúttal is kihozták magukból a maximumot. Az első félidőben jók voltunk, mondom ezt a korán kapott gól ellenére. Tetszett, hogy volt tartásunk, pedig már a 4. percben hátrányba kerültünk. A második játékrész gyengébbre sikerült, nem tudtuk irányítani a meccset. Sokkal egyszerűbb megoldásokat kellett volna választanunk az esetek többségében. A tabellára pillantva ugyanakkor egy rossz szavam sem lehet, a várokozásokon felül teljesítünk”- értékelt Antonio Conte a Sky televíziós társaságnak.

"De Rossi gólja abszolút elkerülhető lett volna, azt a szituációt alaposan ki kell majd elemeznünk. Ennek ellenére azt mondhatom, tetszett a Roma elleni produkció, és valóban nagyon jó érzés, hogy még mindig nem kaptunk ki" -  folytatta elégedetten a Juve edzője.

Francesco Totti, a Roma csatárának tizenegyesét védi Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa
A torinói Tuttosport kedden a "Büszke Juve" címmel illetve az épp gólt fejelő Chiellini fotójával jelent meg. A  Corriere dello Sport egy picit tényszerűbben fogalmazott: "Buffon védte Totti büntetőjét, és pontot mentett csapatának"- olvashattuk a római székhelyű újság címlapján. A torinói La Stampa internetes oldala, szintén a 14 kör óta veretlen Juventust méltatta, a napilap értékelése alapján a 11-est védő Buffon illetve az egyenlítő gól szerzője, Giorgio Chiellini volt a mezőny legjobbja 7.5-es osztályzattal. A következő fordulóban a Novarát fogadja Conte együttese. Azon a találkozón biztosan nem léphet pályára Vidal és Bonucci. Mindkét játékos eltiltás miatt hagyja ki az újonc elleni vasárnapi meccset.

Végül egy érdekesség. Az AS Romát szurkolótábora viselkedése, pontosabban pirotechnikai eszközök használata miatt az olasz szövetség 30.000 euró pénzbüntetésre ítélte. A Juve megúszta 15 ezerrel.