MLSZ

Mérsékelték Lipták Zoltán büntetését

  • MTI

Kettőről egymeccses eltiltásra mérsékelte kedden Lipták Zoltánnak, az Újpest játékosának eltiltását a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Lipták csak egy meccset hagy ki eltiltás miattA fővárosi együttes honlapja szerint a válogatott futballista az eredeti ítélet szerint "azért számított visszaesőnek, mert a Szuperkupa-döntőben, még a Videoton játékosaként tévesen állították ki Horváth Gábor helyett, az akkor kapott eltiltást csak Szuperkupa-mérkőzésen tudja letölteni, így Lipták elméletileg több éven keresztül visszaesőnek számított volna egy olyan kiállítás miatt, amikor nem is neki kellett volna kapnia a piros lapot".

Lipták Zoltánt a Győr elleni bajnoki meccs 56. percében állította ki a játékvezető, majd az MLSZ fegyelmi testülete – tárgyalás tartása nélkül – két bajnokira érvényes eltiltásról határozott. Az Újpest FC, illetve a játékos azonban tárgyalás tartását kérte, amelyen a bizottság elfogadta a labdarúgót képviselő ügyvéd, Schlotthauer Péter érvelését, így egy mérkőzésre szóló eltiltásra mérsékelte a büntetést.