Serie A előzetes

Ha felpörög, óriásit léphet előre az Inter Genovában

  • Bodnár Gergő

Kedden este pótolják a Serie A 11. fordulójában a Genovát ért esőzések és árvizek miatt elmaradt Genoa-Internazionale mérkőzést.

Genoa-Inter
20:45 Digi Sport
hatharom-tipp: 2
A Genova városát ért hatalmas felhőszakadás és árvíz miatt elmaradt mérkőzést a hazaiak várhatják kedvezőbb helyzetből, hisz a Genoa négy hellyel, igaz csak 1 ponttal előzi meg keddi ellenfelét.

Mindkét együttes nyert a hétvégén, az Inter a Fiorentinát verte (Pazzini szezonbeli első San Siróban lőtt góljának is köszönhetően) a Genoa pedig a Siena vendégeként tudott győzni. Az Inter utazó keretének ismét tagja Diego Forlán, aki eddig 5 meccsen jutott szóhoz a Serie A-ban, de csak egyszer játszott a Ranieri-érában. A vendégektől sérülés miatt Sneijder és Maicon mellett izomhúzódás miatt Ranocchia is hiányozni fog. Zanetti eltiltása után visszatérhet a védelembe, Milito hiányában pedig Pazzini lesz a kezdő csatár.

Diego Forlán küzd az Inter egyik mérkőzésén az Serie A-ban 2011-ben

A 100. A-ligás győzelmére hajtó Alberto Malesani sem küldheti pályára legerősebb csapatát, hisz a hat gólos Palacio illetve az Inter által is figyelt Kucka sérülés miatt nem szerepelhet.

"Nagyon hosszú még a bajnokság, bármi megtörténhet. Fontos, hogy csak saját magunkra figyeljünk. Csendben kell készülni és hajtani, így pedig egyre feljebb fogunk lépni a tabellán" - nyilatkozta Claudio Ranieri, aki a továbbra sem bevethető Wesley Sneijderről is beszélt: "Ameddig nem százszázalékos, nem fogom kockáztatni a játékát. Az meg egyenesen kizárt, hogy elengedjük a télen. Nagyon várom, hogy a tökéletes formában lévő Sneijdert pályára küldhessem, valószínűleg a világ összes edzője így lenne ezzel a kérdéssel" - mondta a La Gazzetta dello Sport internetes oldalán megjelent cikkben az idegenben csak 2 bajnokit nyerő Inter edzője.

A két klub legutóbb tavaly decemberben csapott össze Genovában, akkor a vendégek Muntari góljával 1-0-ra nyertek. Háromgólos Inter győzelem esetén a milánóiak egészen a hatodik helyig jöhetnének előre az olasz bajnokságban.

Serie A, Genoa-Inter
A várható kezdőcsapatok
GENOA: Frey - Mesto, Dainelli, Kaladze, Moretti - Rossi, Veloso, Constant, Merkel - Pratto, Jankovic
INTER: Julio Cesar - Zanetti, Lucio, Samuel, Nagatomo - Faraoni, Cambiasso, Thiago Motta, Coutinho - Alvarez - Pazzini