Bundesliga tippjáték

Formában a hathárom, átvettük a vezetést az Eurosporttól!

Az Eurosport és a hathárom.hu között zajló Bundesliga-tippjáték nyolcadik fordulójában szerkesztőségünknek sikerült átvennie a vezetést riválisától.

A nyolcadik fordulóig kellett várnunk a szerkesztőségek közötti tippversenyben, míg elérkezik végre a mi időnk, és kijelenthessük, vezetünk az összetettben. A rajtnál beragadtunk, zsinórban három fordulón át vereséget szenvedtünk, majd beindultunk. Egy hármas győzelmi szériával egyenlítettünk, majd egy egálra végződő kör után az elmúlt hétvégén a vezetést is sikerült átvennünk. A 16. fordulóban öt helyes tippünk volt az Eurosport négy találatával szemben, ezzel az összetettben sakknyelven szólva 4,5-3,5 arányú vezetésre tettünk szert.

Az Eurosport magyar nyelvű oldalán Szathmári Attila a következőképpen kommentálta csapatuk mélyrepülését.

"Két hét kihagyás után megint írni kell a Bundesliga szerkesztőségi tippversenyről, és a „kell” nem véletlenül kiemelendő. Először kerültünk hátrányba a hathárom.hu-val szemben, most egy 5-4-es vereséggel, ami azt jelenti, hogy immáron öt forduló, október 30. óta - írd és mondd: másfél hónapja - nem sikerült győznünk.

Gondoltam meg is nézem mi történt aznap (az utolsó sikerünk mellett), oly’ régen is volt, és hátha kiderül valami…

Szóval oknyomozás gyanánt, az, hogy szmogriadót rendeltek el Nyíregyházán, a forint a legrosszabbul teljesítő európai valuta, és az, hogy amerika keleti partján rekordhavazás nehezítette a helyiek életét talán nem volt olyan hatással, ami máig ható tippelési impotenciát okozott volna az Eurosport szerkesztőségében.

Annál inkább felkeltette figyelmemet az alábbi mondat: „Megkezdődött a téli időszámítás”. Nos, ez már valami olyan, ami máig hat. Mióta „téli időt mérünk” egész egyszerűen nem megy. A nyáriban csak győzelem, a téliben semmi.

No, mármost kibekkelhetjük 2012. március 25-ig a - ha jól számolom - téliből hátralevő 11 fordulót (lehetőleg minél több döntetlennel), és mindent az utolsó 8 fordulóra és a nyári időszámításra bízhatunk. Ebben az esetben elfogadjuk, hogy nekünk is, genetikailag kódolt módon szükségünk van téli álomra, ami önmagában Darwin evolúciós-elméletének szintjét verdeső felismerés lenne.

Tárgyilagos javaslatom ezzel szemben az ébredés lenne.

Kedves kollégák, itt az idő, keljünk fel, téli időszámítás ide, nyeretlenségi sorozat oda az utolsó fordulót hozva biztosíthatjuk a BÉKÉS, BOLDOG ÜNNEPEKET!

Ellenkező esetben…"