Bundesliga előzetes

Az öngyilkossági kísérlet miatt elmaradt meccset pótolják Kölnben

Az eredetileg a Bundesliga 13. fordulójában megrendezésre kerülő Köln-Mainz összecsapást pótolják kedden este 20.30-as kezdéssel.

Köln-Mainz
Eurosport 2 20.30
hathárom-tipp:1
Játékvezető hiányában elhalasztották a noevember 19-ére kiírt Köln-Mainz mérkőzést a német labdarúgó-bajnokság 13. fordulójából. Babak Rafati szállodai szobájában öngyilkosságot kísérelt meg, felvágta az ereit. Az Iránból bevándorolt szülők gyermekeként született Rafati azóta már túl van az életveszélyen, a csapatok pedig pótolják az elmaradt találkozót.

Lukas Podolski örül egyik góljának a Köln Bundesliga-mérkőzésén 2011 szeptemberében

A Mainz ugyan remekül kezdte a bajnokságot, de egy nagyon hosszú rossz szériába került, amiből az utóbbi meccseken tudott csak kikecmeregni. A Köln fordított utat járt be, az első fordulókban bukdácsolt, azóta magára talált, de a csapat eredményessége nagyrészt Lukas Podolski teljesítményétől függ.

A Bundesliga tabelláján jelenleg három ponttal előzi meg riválisát a 10. helyen álló kölni csapat, így a Mainz egy idegenbeli sikerrel utolérné ellenfelét, egyben el tudna rugaszkodni a kiesést jelentő helyektől. Ha a formákat vesszük figyelembe, ez nem lesz könnyű, hiszen hétvégén az 1. FC 4-0-val küldte haza a Freiburgot, míg a Mainz csak egy 0-0-ra volt képes hazai pályán a Hamburggal szemben.