Légiósaink

Vanczák Vilmos és a kapusaink remekeltek a hétvégén

A mögöttünk hagyott hétvégén az idegenlégiós labdarúgóink közül csak Vanczák Vilmos volt eredményes, de kapusaink teljesítményére is büszkék lehetünk, hiszen a pályára lépők közül Király Gábor, Gulácsi Péter, Köteles László, Megyeri Balázs és Sáfár Szabolcs sem kapott gólt.

A Sion játékosai örülnek Vanczák Vilmos góljának a Zürich ellen 2011 decemberében

ANGLIA

A Premier League-ben Fülöp Márton a kispadon ült a West Bromwich Wigan elleni meccsén, amelyet csapata hazai pályán 2-1-re elvesztett. Gera Zoltánt sérülése miatt nem nevezhette Roy Hodgson. Bogdán Ádám szintén kispados volt a Bolton-Aston Villa találkozón (1-2), ahogy Buzsáky Ákos is a cserék közül szurkolt a Liverpool-Queens Park Rangers meccsen (1-0). A Swansea otthonában 2-0-ra kikapó Fulhambe nem nevezték Somogyi Csabát.

A Championshipben Gulácsi Péter védte a Coventryt idegenben 1-0-ra legyőző Hull kapuját, Priskin Tamás kezdőként egy félidőt játszott a Derby Countyban, amely 2-1-re verte a Bristolt. Kurucz Péter a Readingtől 3-0-ra kikapó West Ham, Gyepes Gábor pedig a Millwall ellen 0-0-ra végző Cardiff keretéből maradt ki. Futács Márkó a kispadon helyet kapott, de nem állhatott be a Portsmouthba, amely 1-0-ra nyert idegenben a Burnley ellen.

NÉMETORSZÁG

A Mainz 0-0-t játszott a Hamburggal hazai pályán, az együttesbe nem nevezték Stieber Zoltánt, és természetesen a sérüléséből gyógyuló Szalai Ádámot sem. A vendégek keretéből Nagy Dániel maradt ki, és ő a klub második csapatában sem léphetett pályára a Regionalligában, mert a St. Pauli II elleni mérkőzésüket elhalasztották. Hajnal Tamás kezdett, és a 87. percig pályán volt a Stuttgartban, amely a vezetést ugyan megszerezte, de végül 2-1-re kikapott a Bayern Münchentől.

A Bundesliga 2-ben Lázok János nem került be a Duisburg keretébe, amely 3-1-re nyert a Karlsruhe ellen. Király Gábor ott állt az 1860 München kapujában, és kapott gól nélkül hozta a Braunschweig elleni mérkőzést (3-0), aminek köszönhetően megelőzték ellenfelüket a tabella 7. helyén.

OLASZORSZÁG

Simon Ádám nem került be a hazai pályán idén először, a Cesena ellen veszítő Palermóba az első osztályban.

A Serie B-ben Laczkó Zsolt kerettag volt, de pályára nem lépett a Juve Stabia ellen 1-1-et játszó Sampdoriában, Koman Vladimirt nem nevezték a csapatba. Kovácsik Ádám a vendégek cserepadjáról nézte a Cittadella-Reggina mérkőzést (3-2), Filkor Attila végig pályán volt a Livornóban, amely a Sassuolo otthonában kapott ki 2-1-re, Vass Ádám kezdett a Bresciában, de már a 38. percben beállt helyette Feczesin Róbert a Bari elleni, 3-1-re elvesztett meccsen.

SPANYOLORSZÁG

Pintér Ádám kezdőként végig ott volt a Zaragozában, amely otthon 1-0-s vereséget szenvedett a Mallorcától.

HOLLANDIA

Eltiltása miatt nem lehetett ott a Heracles ellen 2-0-ra nyerő Den Haagban Horváth Gábor. Babos Gábor és Szélesi Zoltán végig pályán voltak a Twente otthonában 2-0-ra kikapó Nijmegenben, Vadócz Krisztián az 54. percben állt be, Eppel Mártont pedig nem nevezték a találkozóra.

BELGIUM

A múlt heti piros lapja után az eltiltást megúszó Juhász Roland végigjátszotta a vendégeknél a Mechelen-Anderlecht mérkőzést (2-1). Köteles László és Tőzsér Dániel is végig ott volt a Genkben, amely 4-0-ra verte a Lierse-t. A vesztes együttesbe Kovács Péter nem állhatott be. Czvitkovics Péter kezdő volt, és 78 percet játszott a Kortrijkban, amely hazai pályán 1-0-ra nyert a Westerlo ellen.

GÖRÖGÖRSZÁG

Sorozatban negyedik mérkőzését nyerte meg Megyeri Balázzsal a kapujában az Olimpiakosz Pireusz, és a magyar hálóőr ezeken a mérkőzéseken csak az Arsenaltól kapott egy gólt a Bajnokok Ligájában. Csapata 4-0-s győzelmének áldozata ezúttal a Kerkyra volt. Rudolf Gergely a 72. percben állt be a Panathinaikoszba, amely 2-1-re győzte le idegenben a Panionioszt. Bodor Boldizsár kezdőként 68 percig volt a pályán a Panaitolikosz otthonában 1-0-s vereséget szenvedő OFI Krétában.

AUSZTRIA

Szabics Imre bokasérülése miatt nem játszhatott a Sturm Grazban, amely 5-1-re nyert az Austria Wien ellen, Waltner Róbert szintén kimaradt a Kapfenberg otthonában 2-0-ra kikapó Mattersburgtól, Sáfár Szabolcs viszont hibátlanul védett a Rapid Wien ellen a Wacker Innsbruckban. Igaz, csapattársai sem lőttek gólt, így a mérkőzés vége 0-0 lett.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Vanczák Vilmos már a hetedik gólját szerezte a svájci bajnokságban, amivel négyes holtversenyben a góllövőlista második helyén áll. A Sion az ő találatával mentett pontot a Zürich otthonában (1-1), és ezzel az egy ponttal is utolérte a tabella második helyén álló Luzernt. Törökországban Lázár Pál kimaradt a Samsunspor keretéből, amely idegenben kapott ki 1-0-ra a Mersin Ídimanyurdutól.