Olimpia 2012

Ilyen lesz a magyar formaruha Londonban - fotó

  • VNA/mob.hu

A Magyar Olimpiai Bizottság hétvégi közgyűlésé bemutatásra került a londoni olimpiára készülő magyar sportolók hivatalos formaruhája.

A 2012-es londoni olimpiára elkészülő olimpiai formaruhát az Innoé Design tervezte. A Mohari Kinga és Csergő Noémi által tervezett formaruha tervet a szakmai zsűri terjesztette a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége elé, amely elfogadta a döntést, így legjobbjaink jövőre ilyen ruhában vehetnek részt az olimpia hivatalos eseményein.

A magyar sportolók az Innoé Design által tervezett formaruhában vonulnak fel Londonban

A Magyar Olimpiai Bizottság szeptember 21-én  hirdetett kreatív pályázatot a XXX. Nyári Olimpiai Játékokra utazó Magyar Csapat felvonuló- és formaruhájának megtervezésére, amelyre 44-en regisztráltak. Ebből a november 2-i határidőig 32-en adták be a pályázatukat. A zsűri november 3-án és 4-én bírálta el a pályázatokat és döntött a második fordulóba jutott tervekről. A 32 pályázatból hatot jelöltek a második fordulóba, ahol az alábbi héttagú zsűri döntött a végső változatról:

Kopek Gábor - a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora, fotográfus, médiaművész
Nyári Ildikó - a Magyar Alkotók Országos Egyesülete, Ferenczy Noémi-díjas, MAOE nagydíjas, „A Magyar Felsőoktatásért” díjas iparművész
Vasas Edit - a Magyar Művelődési Intézet és Képzőművészeti Lektorátus   Alkalmazott Művészeti Osztályának vezetője
Dunai Anita - öltözködési tanácsadó
Tóth Ali - stylist, a „The Room” magazin főszerkesztője
Kovács Katalin - kétszeres olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok kajakozó
Berki Krisztián - kétszeres világbajnok és ötszörös Európa-bajnok tornász