Serie A

Főszerepben a játékvezető a Milan bolognai döntetlene után - lapszemle

  • Bodnár Gergő

A címvédő AC Milan vasárnap 2-2-es döntetlent játszott Bolognában az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában. Gianluca Rocchi játékvezető mérkőzést befolyásoló hibákat vétett, ami a fő témája volt a hétfői olasz sportlapoknak.

A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap csalódást keltő eredményként értékelte az idegenben megszerzett egy pontot"A Milan gólpasszt adott a Juvénak" - írta a Bologna elleni 2-2-es döntetlent követően hétfői címlapján a La Gazzetta dello Sport. A legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap csalódást keltő eredményként értékelte az idegenben megszerzett egy pontot, hiszen a Juventus egy esetleges Roma elleni hétfő esti sikerrel 5 ponttal megléphetne legnagyobb riválisától. Massimiliano Allegri csapata két győzelem után tékozolt el ismét pontokat, igaz a Milan már kilenc forduló óta veretlen a Serie A-ban.

"Főleg védekezésben hibáztunk túl sokat, de még mindig bajnokesélyeshez méltó formában játszottunk" - értékelt Allegri, aki elmondta, hogy Seedorf egyértelmű kezezésénél valóban büntető járt volna a Bologna javára, igaz Morleo Ibrahimoviccsal szemben elkövetett faltja is 11-est ért. A találkozó lefújása után egyébként Gianluca Rocchi játékvezető mindenkitől elnézést kért teljesítménye miatt. A bíró 1-1-nél felejtett el befújni egy egyértelmű büntetőt a Bologna javára. A hibák kapcsán Allegri megjegyezte: "Mi is kaphattunk volna egy tizenegyest nem sokkal a meccs vége előtt. Nem is olyan régen Firenzében is volt gond a játékvezetéssel, ott négyszer is tévedett a bíró, és mindegyik alkalommal a mi kárunkra."

Clarence Seedorf a lefújást követően nem igazán akarta elismerni a szabálytalanság tényétA Gazzetta mellett a Corriere dello Sport is keményen kritizálta Rocchi produkcióját: "sbaglia tutto", vagyis elrontott mindent, állt az értékelés a bíró neve mellett. Érdekes, hogy a sok vitát kiváltó eset főszereplője, Clarence Seedorf a lefújást követően nem igazán akarta elismerni a szabálytalanság tényét, mint mondta, ő vállal ért labdához, nem pedig kézzel. A játékvezetői hibákat leszámítva valóban nagyon élvezetes meccset játszott a két csapat a Stadio Dall'Arában. A Bologna egy gyönyörű Di Vaio-emeléssel került előnybe, majd Seedorf bombagóllal egyenlített. Ezt követően jött Ibrahimovic - jogosnak tűnő - büntetőből szerzett találata, majd Diamanti egyenlítő gólja. A Bologna játékosának szerencséje is volt, hiszen lövését könnyedén védhette volna Amelia kapus.

Seedorf kezezése mellett legalább három alkalommal ítélt rosszul a bíróA 2-2-es döntetlen mellett a közdtudottan Juventus párti Tuttosport sem tudott szó nélkül elmenni, a torinói újság megemlítette, hogy Seedorf kezezése mellett legalább három alkalommal ítélt rosszul a bíró döntő helyzetben. A Tuttosportnál a címlapot persze a hétfő esti Roma-Juve rangadó uralta.

Végül említsük meg, hogy a Milan városi riválisa, az Inter 2-0-ra nyert hazai pályán a Fiorentina ellen. A keddi Genoa elleni elmaradt találkozó pótlására készülő Ranireri-csapat első találatát az a Pazzini szerezte, aki szezonbeli első gólját lőtte a a San Siróban. A győzelem kapcsán az Inter edzője visszafogottan, ám roppant céltudatosan fogalmazott: "Nem kell a tabellát nézni, maradjunk csöndben és csináljuk a dolgunkat, most ez a legfontosabb" - mondta Claudio Ranieri.