Serie A előzetes

A szezon legnehezebb meccsére készül Luis Enrique

  • Bodnár Gergő

A Juventus csütörtöki kupamérkőzése miatt hétfőre halasztott Roma-Juventus rangadóval zárul a Serie A 15. fordulója. A hazaiak két vereség után, a tabella alsó felében várják a mérkőzést, amely után a vezetőedzőjük, Luis Enrique akár komoly bajba is kerülhet, ha megint kikapnak.

Roma-Juventus
20:45 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 2
A hétfő esti mérkőzést a vendégek a második, a fővárosiak pedig csak a 11. helyről várhatják. A két klub között ráadásul 12 pont a különbség! A játéknap előtt a tabellát veretlenül vezető Juventus egy csütörtöki Bologna elleni kupagyőzelemmel hangolt a rangadóra, míg a Roma egy Fiorentina és egy Udinese elleni vereséget követően szeretne legalább pontot szerezni a Stadio Olimpicóban!

Hazai pályán nem teljesít rosszul a Roma, csak két vereségük van 3 győzelem és 1 döntetlen mellett. Igaz, a fővárosiak legutóbb több mint hét éve, 2004 februárjában nyertek saját stadionjukban a Juventus ellen. A 4-0-ás végeredménnyel zárult találkozón még Samuel, Chivu, Mancini, Cassano és Delvecchio is a Romát erősítette!

Luis Enrique a Roma vezetőedzőjeként 2011-ben

"A Milan után ismét egy olyan csapattal találkozunk, amely a bajnoki címért harcol. Jó teszt lesz ez a játékosaim számára. Rengeteg a hiányzónk, mégis hiszek abban, hogy van győzelmi esélyünk. Nem tudom, mi lesz ha vereséget szenvedünk, az biztos, hogy én és a szakmai stáb mindent megteszünk a siker érdekében, nem fogom feladni" - nyilatkozta Luis Enrique a Roma edzője, akivel kapcsolatban felvetődött, hogy a klub amerikai tulajdonosai lassan megelégelhetik az eredménytelenséget és kirúghatják.

A hétfő esti találkozót vendég részről biztosan kihagyja Mirko Vucinic (5 évig volt a Roma játékosa), a montenegrói csatárt Estigarribia vagy Giaccherini pótolhatja. A hétközi kupameccsen pihenőt kapó Vidal, Pepe, Chiellini, Matri négyes visszakerül a kezdőbe a Bologna ellen győztes és továbbjutást jelentő gólt szerző Marchisióhoz hasonlóan. Az eltiltása után visszatérő Andrea Pirlóval ismét számolhat Antonio Conte.

A Romában várhatóan a kezdő sípszótól kezdve pályán lesz Francesco Totti - a kapitány november 20-án játszott legutóbb a Serie A-ban, egy hete Firenzében végig a padon ült - a két csatár pedig Bojan eltiltása miatt Osvaldo és Lamela lesz. Luis Enrique főleg a védelem összeállításánál lehet gondban a liga második legjobb támadósorával (13 meccs, 24 lőtt gól) rendelkező Juve ellen. Juan piros lapja, Kjaer illetve Burdisso pedig sérülés miatt nem játszhat a rangadón.

AS Roma-Juventus
A várható kezdőcsapatok
ROMA: Stekelenburg - Rosi, De Rossi, Heinze, Taddei - Perrotta, Viviani, Pjanic - Totti - Osvaldo, Lamela.
JUVENTUS: Buffon - Lichtsteiner, Bonucci, Barzagl, Chiellini - Vidal, Pirlo, Marchisio - Pepe, Matri, Estigarribia