Serie A előzetes

Tovább előzgethetik egymást a csapatok az olasz élvonalban

A vasárnap rendezendő öt mérkőzés után legalább ideiglenesen újra a tabella élére kerülhet a Milan vagy az Udinese a Serie A-ban. A Napoli a BL-továbbjutás után újra a bajnokságra koncentrálhat, és az újonc Novara otthonában tehet azért, hogy közelebb kerüljön a négytagú élmezőnyhöz.

Bologna-AC Milan
15:00 Digi Sport
hatharom-tipp: 2
Nem sokat számított, de a Milan nem tudta behúzni a Viktoria Plzen elleni mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában. A lelkeket lehet, hogy egy kicsit nyomasztja a 2-2-es eredmény, de azért valószínűbb, hogy a játékosok gyorsan túlléptek a dolgon, elvégre az a meccs nekik egy jó kis nyári hakni fontosságával érhetett fel. Így újra a bajnokságra figyelnek, ahol már nyolc mérkőzés óta veretlenek, és a nyolc meccsből hetet meg is tudtak nyerni, csak egyet adtak döntetlenre.

A Milan játékosai örülnek a Chievo ellen szerzett góljuknak 2011-ben

A Bologna papíron könnyű ellenfél, hiszen a 17. helyen áll, és érdekes, olasz csapatokra egyáltalán nem jellemző módon épp hazai pályán volt eddig gyengébb. Két győzelem mellett négyszer kikaptak, de egy bravúros diadallal így is több helyezést léphetnének előre, mert a mezőny nagyon sűrű, még az 5. Napoli is csak 6 pontra van tőlük.

A hazaiak kerete teljes lesz a mérkőzésen, és bár a Milannal vannak hiányzók - ahogy eddig az egész szezonban voltak -, legfontosabb támadójátékosaik, Ibrahimovic és Boateng ott lehetnek a pályán, és meglepő lenne, ha velük nem sikerülne megnyerni a találkozót.

Udinese-Chievo
15:00 Digi Sport Plus
hatharom-tipp: 1
A Palermo szombati veresége után az Udinese maradt az egyetlen csapat, amely hazai pályán még egyetlen pontot sem veszített el. Mondhatnánk, hogy meglepő lenne, ha épp a Chievo nem kapna ki a fekete-fehérektől, de ugyanilyen meglepő volt az is, hogy a Palermo kikapott a Cesenától.

Visszatérve a vasárnapi meccsre: a hazaiaknál egyszerre három stabil embert kell pótolni eltiltás miatt Francesco Guidolinnak (Ferronettit, Pinzit és Torjét), de számukra a legfontosabb az lehet, hogy a Handanovic, Isla, Asamoah és Di Natale alkotta tengely ott lesz a csapatban. A veronaiak kerete is csaknem teljes, a legtöbb eddigi sérültjük visszatérhet, csak Rigoni fog hiányozni, igaz, ő a középpálya egyik legstabilabb tagja az eddig lejátszott 11 meccsével.

Novara-Napoli
Digi Sport
hatharom-tipp: 2
Egy-két kiemelkedő eredmény és jó mérkőzés ellenére a Novara egyértelműen a kiesőjelöltek közé tartozik, és a hét közben a Villarreal elleni idegenbeli győzelemmel a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé jutó Napoli ellen tovább romolhat a kiscsapat helyzete. A nápolyiak ugyanis a legerősebb felállásukban lépnek pályára, és a nemzetközi siker várhatóan mindenféle gátat felszabadít bennük, ami látványos örömjátékot eredményezhet a részükről.

Ráadásul szükségük is lenne a győzelemre, hiszen a sikeres BL-szereplésnek ára volt: a bajnokságban kilencpontos hátrányban vannak az első helyezett Juventus mögött, de a negyedik Udinesével szemben is 7 egység a hátrányuk. Eközben hátrafelé is figyelniük kell, hiszen ahogy már említettük, a középmezőny nagyon sűrű, a 17. helyezett hátránya is csak 6 pont velük szemben. A Bajnokok Ligája tavaszi feléig játszandó fordulókat könnyen kihasználhatják a felzárkózásra, hiszen a legnehezebb ellenfelük papíron a Roma lesz december 18-án egészen február elejéig, de a Farkasok sem acélosak ebben a szezonban.

Serie A, 15. forduló
További mérkőzések
Atalanta-Catania 15:00
hatharom-tipp: 1
Cagliari-Parma 15:00
hatharom-tipp: 1