Bundesliga

Pontokat veszített a Dortmund a Kaisereslautern ellen

Bár a címvédő BVB már a 27. percben megszerezte a vezetést Kagawa révén, a vendégek a 60. percben egyenlíteni tudtak és kihúzták 1-1-es döntetlennel.

A Dortmund megszenvedett a vendégekkel - Fotó: AFP

A címvédő BVB egyértelműen a bajnoki cím megszerzésére tett fel mindent ebben a szezonban, hiszen a csapat nem szakadt meg azért, hogy legalább az Európa Ligában folytathassa tavasszal. Hét közben hazai pályán szenvedtek vereséget a francia Marseille-től, ezzel búcsúztak a Bajnokok Ligája küzdelmeiből.

A Kaisereslautern ellen a 14. percben adódott az első nagy lehetőség, ekkor Lewandowski 5 méterről félfordulásból a kapufát találta el. Negyedóra elteltével Kagawa forgolódott a 16-oson belül, de Abel mellett elesett, a játékvezető nem ítélt büntetőt.

Nem sokkal később Sahan emelt kapura egy labdát, de centikkel a felső léc felett ment el a játékszer. A 27. percben azonban megszerezte a vezetést a címvédő: Trap passza után Kagawa 14 méterről a bal alsóba lőtt (1-0).

A 41. percben még Sahan mutatott be szép szólót a bal oldalon, de lövése elsuhant a bal kapufa mellett. Az első játékrész legutolsó részében Hummels fejese csattant még a kapufán, így maradt az 1-0-s hazai vezetés a szünetben.

A második félidőben is életveszélyes kontrákat vezetett a Dortmund, az 58. percben Trappnak lábbal kellett mentenie a hazaiak támadói elől.

Egy óra elteltével Tiffert ívelt fel egy labdát Sahan felé, aki elől Piszczek felfejelte a labdát, a lauterni támadó azonban kapásból a lehulló labdát a kapu bal oldalába vágta (1-1).

Jürgen Klopp nem várt tovább, behozta az eddig padon jegelt titkos ászát, Mario Götzét. A 72. percben Da Silva szabadrúgását Hummels csúsztatta meg, és ismét a kapufa mentett.Tíz perccel később Götze találta telibe a felső lécet, ez volt a harmadik dortmundi kapufa.

A Dortmund hiába támadott, nem tudott már gólt lőni, így Marco Kurz csapata pontot lopott a BVB-től.

Bundesliga
16. forduló
Borussia Dortmund-Kaiserslautern 1-1
Kagava (27.), ill. Sahan (60.)