Biatlon

Pocsék német lövészet és norvég siker női váltóban

  • VNA

A nagy esélyes német csapat gyengén lőtt a hochfilzeni váltóban, a norvégok ezt kihasználva megnyerték a 4x6 km-es versenyt.

A hochfilzeni Világkupa hétvége vasárnap délután a 4x6 km-es női váltóval ért véget. A favoritnak számító németek számára nem alakult jól a verseny, mert lövészetben rengeteget hibáztak ,féltávnál csak a tizedik helyen álltak és csupán a jól lövő Magdalena Neunernek köszönhetően jöttek fel végül a hatodik helyre. A versenyt a rendkívül fiatal norvég váltó nyerte meg, amely ugyan szintén sokszor volt pontatlan a lövészetben, de sífutásban kifejezetten jól ment.A hajrában ugyan a franciák befejező embere, Marie Dorin Habert feljött Tora Bergerre, de az olimpiai bajnok norvég végül meg tudta őrizni előnyét, így a férfiak után a nőknél is norvég sikerrel zárult a váltóverseny.

Norvégia volt a leggyorsabb a női váltóban Hochfilzenben

A biatlon Világkupa a jövő héten eredetileg Franciaországban folytatódott volna, de az ottani szervezők hóhiány miatt lemondtak a versenyekről, amelyeket a mostani helyszínen, Hochfilzenben pótolnak be a versenyzők csütörtöktől kezdődően.

Biatlon Világkupa - Hochfilzen (AUT)
Női váltó - 4x6 km
1. Norvégia (Horn, Ringen, Solemdal, Berger) 1:07:13,3 (0+10)
2. Franciaország (Brunet, Bescond, Billey, Dorin) +13,6 mp (0+3)
3. Oroszország (Szlepcova, Sorokina, Bogali-Titovec, Zajceva) +29,4 mp (0+6)
4. Lengyelország (Palka, Nowakowska-Ziemniak, Hojnisz, Cyl) +1:28,2 (0+4)
5. Fehéroroszország (Kalincsik, Skardino, Dubarezseva, Domracseva) +2:07,5 mp (0+8)
6. Németország (Hildebrand, Henkel, Bachmann, Neuner) +2:21,9 mp (0+13)