Női kézilabda-vb

Nem megyünk Londonba - az utolsó szalmaszálat a spanyolok kapusa szakította el

  • VNA

A spanyol válogatottban szenzációsan védett Silvia Navarro, így csapata 23-19-re győzött Montenegró ellen a női kézilabda világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Silvia Navarro nemzetközi szinten ritkán látható produkcióval hatástalanította a montenegróiak lövéseit. A Brazíliában zajló női kézilabda világbajnokságon vasárnap négy nyolcaddöntőt rendeztek. Bár a magyar csapat nem jutott ki a tornára, halvány esély még így is kínálkozott volna a mieink előtt az olimpiai selejtező tornára történő kijutáshoz. Ehhez a Montenegró-Spanyolország találkozón mindenképpen előbbi együttesnek kellett volna nyernie, ami azonban sajnos nem valósult meg. A spanyolok kapusa, Silvia Navarro ugyanis nemzetközi szinten ritkán látható produkcióval hatástalanította a montenegróiak lövéseit.

Az Itxako kapusa 43 lövésből 28-at (!) megfogott a mérkőzésen, a 65%-os védési hatékonyság pedig ritka ebben a sportágban. A mérkőzés legjobbjának is megválasztott kapus nagy mértékben járult hozzá a spanyolok 23-19-es sikeréhez. Az ibériai csapat nyolc közé jutása azt jelenti, hogy a magyar női kézilabda válogatott utolsó esélye is elúszott a londoni olimpián történő szereplésre.

Ahhoz, hogy Karl Erik Böhn együttese indulhasson az olimpiai selejtezőn, a montenegróiak győzelme mellett még az is kellett volna, hogy később a helyosztókon se a spanyolok, se az izlandiak ne végezzenek a legjobb nyolc európai gárda között.

Női kézilabda-világbajnokság, Brazília:
Nyolcaddöntő, eredmények:
Spanyolország-Montenegró 23-19 (11-9)
Norvégia-Hollandia 34-22 (15-11)
Korábban:
Oroszország-Izland 30-19 (15-12)
Angola-Koreai Köztársaság 30-29 (13-13)
Hétfőn játsszák:
Svédország-Franciaország 17:30
Románia-Horvátország 17:30
Dánia-Japán 20:15
Brazília-Elefántcsontpart 23:00