Bundesliga előzetes

Hajnalék a Bayern Münchent, a címvédő a Kaiserslauternt fogadja - náluk élőben

A címvédő Borussia Dortmund a Kaiserslauternt fogadja, a VfB Stuttgart a listavezető Bayern Münchennel csap össze hazai pályán a Bundesliga 16. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Hajnal Tamás a VfB Stuttgart játékosaként 2011 februárjában

Borussia Dortmund-1. FC Kaiserslautern
15:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 1

A címvédő BVB egyértelműen a bajnoki cím megszerzésére tett fel mindent ebben a szezonban, hiszen a csapat nem szakadt meg azért, hogy legalább az Európa Ligában folytathassa tavasszal. Hét közben hazai pályán szenvedtek vereséget a francia Marseille-től, ezzel búcsúztak a Bajnokok Ligája küzdelmeiből.

A Bundesliga 16. helyén álló Kaiserslautern az esélytelen nyugalmával érkezik Dortmundba, amit edzőjük, Marco Kurz is hangsúlyoz.

"Felszabadultan játszhatunk, és ezzel mi csak nyerhetünk a mérkőzésen. Sokat kell futnunk, és aktívan birtokolnunk a labdát. Nem kérdés, hogy a Dortmund egy kiváló minőségű csapat, különösen jó minőségű támadóik vannak. Mario Götze, Lucas Barrios, Kevin Grosskreutz és más kiváló játékosok nagyon jól variálhatóak és kiszámíthatatlanok. Félelem nélkül, bátran kell fellépnünk" - mondta a vendégek szakvezetője.

VfB Stuttgart-Bayern München
17:30 (Eurosport2)
hathárom-tipp: 2
Hajnal Tamás csapata, a VfB Stuttgart előtt nagyon nehéz feladat áll a Bundesliga 16. fordulójában, mivel vasárnap a listavezető Bayern Münchent fogadja.

A magyar válogatott középpályás együttese a hetedik helyről várja az őszi idény utolsóelőtti körét, s a játékosok a legutóbbi forduló miatt némileg talán keserű szájízzel készülnek a müncheniek vendégjátékára, miután egy hete az utolsó percekben engedték ki a kezükből a győzelmet az 1. FC Köln ellen.

A meccs esélyese egyértelműen Bayern, amely ugyan szerdán kikapott a Manchester City otthonában 2-0-ra, ám továbbjutása korábbi bebiztosítása miatt legjobbjai közül többen pihenhettek Angliában. A Bayern az utóbbi időszakban többször is megbotlott a pontvadászatban, ám legutóbb a Werder Bremen ellen fölényes, 4-1-es győzelmet aratott, s megőrizte vezető helyét.

A mérkőzésről élő szöveges tudósítással jelentkezünk.