Rövidpályás úszó Eb

Gyurta és Cseh bankot is "robbantott"

  • MTI
megosztom

Nem csupán aranyakat ért Gyurta Dániel és Cseh László kiváló teljesítménye a rövidpályás Eb-n, hanem együttesen nyolcezer eurót is: a két magyar úszó végzett az első két helyén a pénzdíjas különversenynek, amelynek keretében a lengyelországi Európa-bajnokságon a legjobb időeredményt elérő úszókat díjazzák.

Gyurta Dániel és Cseh László (b-j) úszók ünnepelnek érmeikkel a kezükben, miután a két magyar úszó végzett a pénzdíjas verseny első két helyén, amelynek keretében a lengyelországi Európa-bajnokságon a legjobb időeredményt elérő úszókat díjazzák. A kontinentális szövetség, a LEN a rövidpályás Eb-ken a hét legjobb férfi, illetve női ponteredményt honorálja, mindösszesen 35 ezer euróval. Szczecinben a férfiaknál a lista élén Gyurta Dániel végzett a 200 m mellen elért eredményével, ami 958 pontot és 5000 eurót ér, míg Cseh László a 200 m pillangón nyújtott teljesítményével lett második (953 pont), ő 3000 eurót kapott. MTI Fotó: Kovács Anikó

A számítás alapja az úgynevezett FINA-ponttáblázat, amely az egyes számok sajátosságait figyelembe véve egységes rendszerben teszi lehetővé a különböző úszásnemekben és távokon elért eredmények összehasonlítását.
   
A kontinentális szövetség, a LEN a rövidpályás Eb-ken a hét legjobb férfi, illetve női ponteredményt honorálja mindösszesen 35 ezer euróval. Szczecinben a férfiaknál a lista élén Gyurta Dániel végzett a 200 m mellen elért eredményével, ami 958 pontot ér, míg Cseh László a 200 m pillangón nyújtott teljesítményével lett második (953 pont), így ők vitték el a legnagyobb szeletet a "pénztortából": Gyurta jutalma 5000, míg Csehé 3000 euró.
   
Gyurta ezen felül különajándékot is kapott: mint a záró versenynap legjobbja, ő vehette át a rendkívül értékes Omega-órát Nory Kruchtentől, a LEN elnökétől.

megosztom