Olimpia 2012

Az Underworld lesz a megnyitó zenei felelőse

  • VNA
megosztom

A Trainspotting című film egyik híres betétdalát szerző kétszemélyes Underworld zenekart bízták meg a londoni olimpia megnyitójának zenei rendezésével.

Az Underworld zenekar rendezheti a londoni olimpia megnyitójának zenei programjátA londoni olimpia szervezőbizottsága pénteken jelentette be, hogy a jövő júliusban sorra kerülő olimpiai megnyitóünnepség programjának zenei rendezésére az Underworld zenekart kérték fel. A kétfős, főként elektronikus zenét játszó brit zenekar az 1996-ban bemutatott kultuszfilm, a Trainspotting egyik legismertebb betétdalát (Born Slippy) szerezte, azóta pedig a brit zenei élet meghatározó alakjai közé tartoznak.

Az már korábban kiderült, hogy a három órásra tervezett megnyitó művészeti megrendezését Danny Boyle-ra bízták az angolok, az Underworld megnevezésével pedig teljessé vált a ceremónia kreatív csapata. Rick Smith és Karl Hyde mostani felérése nem okozott nagy meglepetést, hiszen az Oscar-díjas Boyle-al már dolgoztak többször is közösen, példának okáért a Trainspotting című filmben is.

„Az Underworld felkérése az utolsó eleme volt a csapatépítésnek a megnyitóhoz. Vezető brit művészek lesznek felelősek a ceremóniákért, amit jó dolognak tartok. Azért szeretek velük dolgozni, mert sokkal tágabb a zenei ízlésük, mint azt sokan gondolnák róluk. Az emberek zenei memóriájára is szeretnénk majd hatni és nem csak vizuális élményt akarunk nekik nyújtani” - mondta Boyle a bejelentés kapcsán.

megosztom