Edzőkérdés

Az Anzsi Mahacskala Rafa Benítezzel is tárgyal

Spanyol források szerint a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskala küldöttsége szombaton tárgyalt Rafael Benítezzel, a Valencia, a Liverpool és az Inter korábbi edzőjével arról, hogy vállaljon munkát a dagesztáni klubnál.

Az Anzsi a csapat és a szakmai stáb látványos megerősítésével szeretne az orosz bajnokság majd az európai mezőny legjobbjaihoz csatlakozni. Jelen pillanatban Roberto Carlos játékosedzőként irányítja az együttest, és egy igazán nagy nevet szeretnének szerződtetni a kispadra a tavaszi szezonra. A legtöbb hírforrás szerint Guus Hiddinknek, az orosz válogatottal Eb-elődöntőbe jutó, legutóbb a török válogatottnál dolgozó sztáredzőnek volt eddig a legnagyobb esélye arra, hogy a csapat vezetőedzője legyen, de a spanyol marca.com szerint a dagesztáni klub küldöttsége megkereste Rafa Benítezt, a Liverpool korábbi BL-győztes mesterét is.

Rafael Benítez 2011-ben

A hírek szerint a klub küldöttei - köztük Roberto Carlos és Samuel Eto'o - szombaton Londonban találkoztak az Intertől történt egy évvel ezelőtti elbocsátása óta munka nélkül álló szakemberrel.

Benítez 2001-2004 között dolgozott a Valenciánál, amellyel kétszer spanyol bajnok lett és megnyerte az UEFA Kupát, majd a Liverpoolnál volt 2010-ig. A Vörösökkel megnyerte a Bajnokok Ligáját és az FA Kupát is, valamint a BL döntőjéig még egyszer elvezette az együttest. Tavaly egy félszezont töltött az Inter kispadján, de José Mourinho távozása után az ő keze alatt jócskán visszaesett a bajnok, kupa- és BL-győztes együttes, amelytől így télen, a klubvilágbajnokság megnyerése óta elküldték.

Az Anzsi jelenleg az orosz bajnokság felsőházának hetedik helyén áll a rájátszásban, amely jelenleg szünetel, és márciusban folytatódik majd a harmadik fordulóval.