Premier League előzetes

A Tottenham a harapós Stoke otthonában menekülhet az Arsenal elől

Két mérkőzést rendeznek vasárnap délután a Premier League 15. fordulójában. A harmadik helyezett Tottenham az otthon már több nagycsapatot is meglepő Stoke Cityhez látogat, a Sunderland pedig a Blackburnt fogadja kiesési rangadón.

Stoke City-Tottenham
17:00 Digi Sport
hatharom-tipp: X
A Stoke bajnoki szereplését diadalmenetnek nevezni butaság lenne, hiszen a mérlegük negatív, és volt már egy négymeccses vereségsorozatuk is, de közben az Európa Ligában már biztosan továbbjutottak a csoportjukból, azért egy-két nagycsapatnak már megcibálták a bajszát hazai pályán. A Liverpoolt legyőzték, a Manchester United ellen pedig 1-1-es döntetlent játszottak a Britannia Stadionban.

Gareth Bale, a Tottenham játékosa reklamál a Queens Park Rangers elleni Premier League-mérkőzésen 2011-ben

A Tottenham eközben az Európa Ligából jó eséllyel ki fog esni, igaz, Harry Redknapp tanítványai meg pont a bajnokságban sokkal kiegyensúlyozottabbak. Sorozatban hatszor nyertek, de összesen már 11 meccs óta veretlenek, és ebben összesen csak egy döntetlen van. Nem meglepő tehát, hogy a többségnél eggyel kevesebb meccset játszva is ott vannak a dobogón, olyan városi riválisokat, mint a Chelsea vagy az ősi ellenfél Arsenalt megelőzve. Az Ágyúsok szombati Everton elleni nehézkes győzelmükkel két pontra kerültek a Sarkantyúsoktól, és az döntheti el, hogy visszaáll-e az ötpontos különbség a csapatok között, hogy a Stoke ezúttal mennyire szívja fel magát, illetve hogy mennyi sérültjük lesz a vendégeknek.

Az ugyanis biztos, hogy Bentley, Dawson, Huddlestone és Jenas nem játszanak, de az is kérdéses, hogy Bale, Defoe, King és Kranjcar felépülnek-e kisebb nagyobb bajaikból.

Sunderland-Blackburn Rovers
14:30
hatharom-tipp: 1
A 18. és a 19. helyezett mérkőzik a nap másik meccsén, azaz két kiesőjelölt találkozójáról van szó. A Sunderlandhez az előző forduló előtt érkezett az Aston Villával egykor sikeres Martin O'Neill menedzsernek, de a Wolverhampton elleni idegenbeli meccsen még nem tudott csodát tenni. A Rovers ellen viszont mindenképp nyerniük kell, ha esélyt akarnak a bennmaradásra. Igaz, ezzel a másik oldalon is épp így lehetnek.