Premier League

A Stoke bírói segédlettel szakította meg a Tottenham menetelését

A Stoke City 2-1-es győzelmet aratott a Tottenham Hotspur ellen az angol labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnapi mérkőzésén. A Fazekasok az első félidőben kétgólos előnybe kerültek Matthew Etherington duplájával, a második felvonást végigtámadta a Spurs, de csak szépíteni tudott. Chris Foy játékvezető alaposan benne volt az eredményben, három Stoke-játékos kezezését sem vette észre. Harry Redknapp együttese augusztus 28. után, és zsinórban hat győztes meccs után kapott ki ismét a Premier League-ben.

Matthew Etherington (26), a Tottenham korábbi játékosa okozta a Spurs vesztét

Alig húsz másodperc elteltével előnybe kerülhetett volna a Stoke, Etherington közeli kapáslövését védte reflexből Friedel. A 13. percben viszont már megszületett az első hazai gól, a Friedel kapuja előtti kavarodásban Etherigton kotorta be közelről a labdát (1-0).

Az első húsz percben a Stoke ráerőltette akaratát a vendégekre, a fizikai párharcokban sokkal jobbak voltak, de a félidő közepe táján megélénkült a Tottenham, és Shawcross kezezése után jogos büntetőtől fosztotta meg a vendégeket Chris Foy bíró. Mint később kiderült, nem az elsőtől.

A Spurs a félidő hátralévő részében átlövésekkel próbálkozott, miután a Fazekasok tizenhatosa áthatolhatatlannak bizonyult. A 31. percben Modric 25 méteres lövését fogta Thomas Sörensen, majd a 40. percben Adebayor is távolról kísérletezett, de gyengén lőtte a labdát a kapus kezébe.

Egyenlítés helyett duplázott a Stoke és Etherington, a 43. percben a sokadik messzeszálló bedobás után Walters csúsztatta tovább a labdát, Etherington az ötösről, kissé jobbról helyezett a hosszú alsóba (2-0). A 30 esztendős középpályás korábban három évig erősítette a londoniakat.

A Spurs minden erejét mozgósította a második játékrészben, és a 62. percben egy tizenegyesből szépíteni tudott, Whelan rúgott oda Modricnak, Adebayor szezonbeli nyolcadik gólját szerezte (2-1).

A 65. percben a november hónap játékosának választott Scott Parker villant, jobbról, tíz méterről lőtt, Sörensen védett nagyot, majd Adebayor emelt balról a kapu mellé. A  74. percben ballal próbálkozott Modric, de Sörensen résen volt. Akcióból nem tudta bevenni a dán kapus hálóját Harry Redknapp együttese, Chris Foy kezéből pedig teljesen kicsúszott a mérkőzés, három (!) kezezést sem vett észre a Sörensen kapuja előtt, majd a hajrában Younes Kaboulnak kiosztotta második sárga lapját - az elsőt egy kezezés miatti reklamálás miatt kapta...

A végén még Brad Friedel védte Etherington lövését, majd a szöglet a kapufára fejelt Shawcross.

Jelentős bírói segédlettel 2-1-re győzött Tony Pulis csapata, megszakítva a Sarkantyúsok augusztus 28., 11 forduló óta tartó veretlenségét a Premier League-ben.


Premier League, 15. forduló:
Stoke City-Tottenham Hotspur 2-1 (2-0)
gól: Etherington (13., 43.), illetve Adebayor (62., 11-esből)
piros lap: Kaboul (87., Tottenham Hotspur)
 
Korábban:
Sunderland-Blackburn Rovers 2-1 (0-1)
gól: Vaughan (84.), Larsson (91.), illetve Vukcevic (17.)
 
Szombaton játszották:
Manchester United-Wolverhampton Wanderers 4-1 (2-0)
g: Nani (17., 56.), Rooney (27., 62.), illetve Fletcher (47.)
 
Arsenal-Everton 1-0 (0-0)
g: van Persie (70.)
 
Bolton Wanderers-Aston Villa 1-2 (0-2)
g: Klasnic (55.), illetve Albrighton (33.), Petrov (39.)
 
FC Liverpool-Queens Park Rangers 1-0 (0-0)
g: Suarez (47.)
 
Norwich City-Newcastle United 4-2 (1-1)
g: Hoolaha (39.), Holt (59., 82.), Morison (63.), illetve Ba (45., 71.)
kiállítva: Gosling (66., Newcastle)
 
Swansea City-Fulham 2-0 (0-0)
g: Dempsey (57., öngól), Graham (91.)
 
West Bromwich Albion-Wigan Athletic 1-2 (1-1)
g: Reid (33.), illetve Moses (37.), Gomez (57., 11-esből)
 
Hétfő:
Chelsea-Manchester City 21:00