La Liga

A Real Madrid fel fog állni a vereségből - Guardiola

A Barcelona vezetőedzője, Josep Guardiola természetesen elégedetten értékelte csapata teljesítményét a Real Madrid elleni szombat esti bajnoki győzelem után.

"Tetszett, amit láttam, de a Madrid fel fog állni ebből a vereségből" - tette azonnal a helyére a szombat esti mérkőzést Guardiola. "Ahhoz, hogy itt bárki nyerni tudjon, nagyon jól kell játszania, és mi ezt megtettük. De még mindig rengeteg dolgunk van. Ha a Real nyer a Sevilla ellen, újra a bajnokság első helyére kerül. Azaz hiába nyertünk, december elején még soha senki nem volt bajnok."

Josep Guardiola vakarja a fejét a Real Madrid-Barcelona mérkőzésen a Primera Divisiónban a Santiago Bernabéu Stadionban 2011 decemberében

A katalánok szakvezetője külön kitért a Real Madrid első percben szerzett góljában nagy "érdemeket" vállaló Victor Valdes teljesítményére is: "A Bernabéuban mindig nagy kihívás játszani, és ez remekül látszott Valdes teljesítményén. Az elején bizonytalan volt, és gólt kapott, utána viszont végig hibátlanul védett."

A Barcelona elnöke, Sandro Rosell nem fogta vissza magát a mérkőzés után, noha ő maga is tisztában volt azzal, hogy nagyképűen hangzik az értékelése: "Talán nem túl korrekt ilyesmit kimondani, de a játékosaink mindenféle nehézség nélkül hozták a mérkőzést. Mindig nagy élmény egy ilyen klub elnökének lenni, de ilyenkor még különlegesebb az érzés. A szurkolóinknak ajánlom a győzelmünket."

A klubvezető szintén kitért Valdes első percben elkövetett hibájára, amikor Di Maríához passzolt, a saját kapuja előterében, a Real pedig ebből a lehetőségből villámgyorsan gólt szerzett: "Az első találat egy baleset volt. Bármikor történhet ilyesmi egy ilyen mérkőzésen. De így is látszott onnantól, hogy meg tudtuk tartani a labdát, és irányítani tudtuk a mérkőzést, csak egyetlen eredménye lehetett a mérkőzésnek."

A mérkőzés összefoglalója