Serie A

A Milan nem tudta kiszenvedni a győzelmet, az Udinese az élen

Címkék:

Nem tudta ráerőltetni akaratát a címvédő Milan a szervezett Bolognára a Serie A 15. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén, és hiába vezetett, csak egy döntetlent tudott elérni. Az Udinese sokáig szintén csak kínlódott a Chievo ellen, de végül meg tudta szerezni a győzelmet, így átvette a vezetést a tabellán.

A Milan rögtön a harmadik percben vezetést szerezhetett volna Bolognában, amikor Ibrahimovic a bal oldalról végzett el szabadrúgást mintegy húsz méterről, de a kőkemény lökete a felső lécről jött ki. A következő percek visszafogottabban teltek, aztán váratlanul megszerezte a vezetést a hazai együttes. Diamanti a saját térfeléről ívelt egy hosszú labdát Di Vaió elé, ő pedig átemelte a kifutó Ameliát. (1-0)

A piros-feketéknek nem volt szükségük sok akcióra az egyenlítéshez, Seedorf a 16. percben 19 méterről lőtt kapura, és a labda a bal felsőbe vágódott. (1-1)

Innentől a mezőnyben folyt jórészt a játék, de néhány helyzetet mindkét csapat ki tudott alakítani. A Bolognából Di Vaio lőtt mellé éles szögből a bal oldalról, a Milanból pedig Abate tüzelt a jobb oldalról befutva Boateng löbbölése után.

A szünet előtt a hazaiak még vezetést szerezhettek volna, de ehhez az is kellett volna, hogy a játékvezető megadja a teljesen egyértelmű tizenegyest Seedorf kezezése után.

Alexandre Pato küzd a Bologna egyik játékosával a Milan Serie A-s mérkőzésén 2011 decemberében

A második félidőt érdemben Di Vaio lövése nyitotta, amely után a bal kapufa tövén csattant a játékszer. A következő perceket is uralták a hazaiak, de fokozatosan átvette az irányítást a Milan. Igaz, ez leginkább csak azt jelentette, hogy náluk volt a labda, igazán veszélyesek nem voltak. Aztán a 71. percben Ibrahimovic botladozott a védők között a tizenhatoson belül, Raggi pedig a labda helyett a lábfejébe rúgott bele kőkeményen, így büntetőhöz jutott a címvédő. Azt a sértett svéd végezte el, és be is lőtte, mindössze egy perccel később azonban Diamanti távoli lövése átcsúszott valahogy Amelia kezén, így újra döntetlen volt az állás. (2-2)

A hátralévő időben mindkét csapat a győzelemre hajtott, így kifejezetten izgalmas lett a hajrá - érdekes módon a Bolognának volt több lehetősége -, de többször nem találtak a kapuba a csapatok. A döntetlennel a Milan marad a harmadik helyen a Juventus mögött, a Bologna pedig egy ponttal ugyan távolabb van a kiesőzónától, de még mindig a 16.

Az Udinese sem parádézott az első félidőben a Chievo ellen, bár az igaz, hogy a Zebracsikók több időt töltöttek a veronaiak térfelén, mint fordítva. A gólok azonban így is a második félidőre maradtak.

A szünet után már óriási nyomás alatt tartották Di Nataléék a vendégeket, főleg a csapatkapitány került sokszor helyzetbe, de mindig volt egy-egy láb, amely még a legszebb sarkazás után is megállította a labdát a gólvonal előtt. A 68. percben azonban nagyon beszorult a Chievo, körbeívelgették a tizenhatost a hazaiak, és végül az egyedül maradt Di Natale fejjel meg tudta szerezni a vezetést. (1-0)

A vezetés tudatában az Udinese azonnal visszaállt, de a veronai együttes nem tudott ezzel mit kezdeni, és bő tíz perccel később egy szögletre Basta érkezett a legjobb ütemben, és úgy is a kapuba fejelt, hogy közben Drame arcon rúgta, és felszakadt a szeme alatt a bőr. (2-0)

Úgy tűnt, kényelmes hajrára számíthatnak a fekete-fehérek, de Paloschi gyorsan szerzett egy szépítő gólt (2-1), és a felpörgő vendégek néhány nagy helyzetet még kialakítottak az utolsó percekben. Az ébredésük azonban későinek bizonyult, elvesztették a találkozót, és az Udinese a győzelmével átvette a vezetést a tabellán a hétfőn a Roma otthonában pályára lépő Juventus előtt. 

Serie A
15. forduló
Atalanta-Catania 1-1 (0-1)
gólszerzők: Tiribocchi (71.), illetve Legrottaglie (18.)
kiállítva: Spolli (44. - Catania)
Bologna-AC Milan 2-2 (1-1)
gólszerzők: Di Vaio (11.), Diamanti (73.), illetve Seedorf (16.), Ibrahimovic (72. - büntetőből)
Cagliari-Parma 0-0
Udinese-Chievo 2-1 (0-0)
gólszerzők: Di Natale (68.), Basta (79.), illetve Paloschi (83.)