Argentin foci

Verón hat hónappal elhalasztotta visszavonulását

  • MTI
megosztom

Juan Sebastian Verón, korábbi argentin válogatott labdarúgó hat hónappal elhalasztotta év végére tervezett visszavonulását.

"Legalább fél évig folytatom" - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján az Estudiantes 36 éves középpályása, aki csapattársai kérésére nem akasztja szögre a cipőjét.

Verón októberben közölte, az év végén visszavonul, de szerdán a csapat képviseletében három játékos felkereste, hogy meggyőzzék a folytatásról, továbbá Enrique Lombardi klubelnök is "nélkülözhetetlennek" nevezte.

"Nem kompromisszumot akartunk kötni vele, hanem azt kértük, hogy gondolja át még egyszer a döntését, mert fontos lenne a klubnak és a csapattársaknak is, ha további hat hónapig folytatná a pályafutását" - mondta a játékosok nevében Leandro Desábato.

Verón az Estudiantesben kezdte a karrierjét, majd 1996-ban a Boca Juniorsból került Európába, ahol megfordult a Sampdoria, a Parma, a Lazio, a Manchester United, a Chelsea és az Internazionale együtteseiben, mielőtt 2006-ban visszatért volna az Estudianteshez. Hosszú karrierje során kétszer nyert olasz, egyszer angol bajnokságot, négyszer győzött az Olasz Kupában, a Parmával pedig elhódította az UEFA Kupát is, míg 2009-ben az Estudiantes gárdájával a Libertadores Kupát. A válogatottban 73-szor lépett pályára és kilenc gólt szerzett.

megosztom