Pécs

Tizenkétezres stadiont tervez Pécsre a tulajdonos

Matyi Dezső, a Pécsi MFC tulajdonosa a bama.hu Baranya megyei hírportálnak adott interjújában elmondta, hogy jövőre elkezdődhet a stadion felújítása, tizenkétezres arénára készültek el a tervek.

Matyi Dezső szerint jövőre elkezdődhet a stadion felújítása, tizenkétezres stadionra készültek el a tervek.

"Tizenkétezres stadionra, amelynek hat és félezres fedett lelátója lenne, és tíz darab tizennyolc személyes VIP-páholya. Ha lesz rá állami támogatás, lesz rá TAO-pénz, akkor megvalósul, ha nem, akkor nem" - mondta arra a kérdésre Matyi, hogy mire számíthatnak a szurkolók.

A tulajdonos szerint a konkrét tervek már elkészültek, ha megkapják a támogatást, már 2012 nyarán belevágnak az építkezésbe.

Az üzletember a stadionfejlesztési terveken kívül a Pécs őszi teljesítményét is értékelte. "A szezon előtt aláírtam volna, és elégedett is lettem volna. Utólag végignézve a tizenhét mérkőzést, már elég becsületesen van hiányérzetem - fogalmazott a hatodik hellyel kapcsolatban Matyi. - A Honvéd-meccsen elvesztegetett két pont nagyon durva, és a Kaposvár, valamint a Siófok elleni hazai döntetlen is problémás. Ez már hat pont. Pakson is a végén úszott el a győzelem, de az egy igazságos döntetlen volt" - tette hozzá.

"Az elején az volt a nagy szerencsénk, hogy nem vettek minket komolyan, ebből pedig hasznot tudtunk húzni. A szezon közepén hullámvölgybe kerültünk, a végére viszont összeállt a csapat, és az utolsó hét mérkőzésen mindenkinek méltó ellenfelei voltunk. Na, ezek a meccsek tényleg büszkeségre adtak okot" - fogalmazott a tulajdonos a mutatott játékról, szót ejtett Dárdai Pál pécsi szerepvállalásáról is. "Ennek annyi realitása van, hogy tényleg részt fog venni a PMFC életében, erről már született is megállapodás. De nem anyagilag, hanem szakmailag! Oda fog állni a pécsi labdarúgás mellé."