Utánpótlás

Tamás Krisztián jövőre az AC Milan Primavera csapatához kerül

Hegedűs Gábor szövetségi edző meglátogatta az utánpótlás-válogatottak Olaszországban futballozó tagjait.

Tamás Krisztián az AC Milanban - fotó:vasnepe.hu

A magyar utánpótlás-válogatottakból egyre többen kerülnek neves külföldi klubokhoz. A külföldre igazoló játékosokkal, valamint klubjaikkal való kapcsolattartás a korosztályos válogatottak mellett dolgozó edzők feladata, Hegedűs Gábor szövetségi edző nemrégiben három olaszországi fiatalt látogatott meg klubjában.  Az U16-os és az U17-es válogatott mellett is dolgozó szakember elsőként az AC Milannál légióskodó U17-es válogatott balhátvédhez, Tamás Krisztiánhoz utazott el.

"Három napot töltöttem el az AC Milan vendégeként az egyesület utánpótláscentrumában - mondta az mlsz.hu-nak Hegedűs Gábor. - Az egyesületi akadémia vezetőjével, Fulvio Fiorinnal nagyon jó a kapcsolatunk, többször tartottunk szakmai konferenciákon közös előadásokat, edzésbemutatókat. A három nap alapján kijelenthető, hogy Krisztián nagyon jó helyre került, edzői, játékostársai is elfogadták, megkedvelték. Magándiákként tanulja a nyelvet, és emellett természetesen iskolába is jár, hogy az olasz fiatalokkal ne csak a sportpályán találkozzon, és a tanulásban se maradjon le. Heti négy-öt alkalommal jár edzésre, melyet rendre két-három edző vezetésével tartanak csapatának. Kitűnő körülményeket biztosítanak számára a világhírű klubnál, ahol kiemelten foglalkoznak a tizenhét évesekkel, hiszen az olaszoknál nincs U18-as és U19-es korosztály. Jövőre már egyből az AC Milan Primavera csapatához kerül, amely közvetlenül az első csapathoz tartozik. Krisztián egyszer-egyszer már edzett a felnőttekkel, és edzőmérkőzésen is játszott Seedorfék és Cassanóék ellen."

Hegedűs ezt követően Bergamóba utazott, az Atalantában két tehetséges magyar játékos, Kecskés Ákos és Forgács Dávid szerepel.

"Az Atalanta az egyik leghíresebb olasz utánpótlás-nevelő egyesület. A klub edzőivel egyeztettük a válogatott és a csapat jövő évi programjait, mivel Ákos gyakran jár haza a válogatott összetartásaira, jelenleg is nemzetközi tornán vesz részt az U16-os válogatottal Izraelben, ahol több klubtársa ellen játszik majd, lévén Olaszország a mieink utolsó ellenfele. Sajnos Forgács Dávid nem ilyen szerencsés, ő jelenleg rehabilitációs edzéseken vesz részt Olaszországban, miután ősszel, a hazai rendezésű Eb-selejtezőn súlyos térdsérülést szenvedett. Gyors operációjához Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitányának segítsége is kellett. Mindketten egy iskolába járnak, és elmondásuk szerint nagyon jól érzik magukat a klubnál, ahol minden igényt kielégítő körülmények között készülhetnek a profi életre."