Biatlon

Svendsen üldözött a legjobban Hochfilzenben

  • VNA

Mindössze egyetlen tizedmásodperc döntött két norvég sílövő között a hochfilzeni üldözéses Világkupa versenyen, ahol Emil Hegle Svendsen idei első sikerét aratta.

Szombaton délelőtt az ausztriai Hochfilzenben rendezték meg a biatlon szezon második üldözéses versenyét a férfiaknál, amelyet a pénteki sprintet megnyerő Carl Johan Bergman várhatott az élről. A 12,5 kilométeres verseny első lövészete alaposan átrendezte az élmezőnyt, de a harmadik lövészet után már látszott, hogy akár meglepetés is születhet, hiszen az egy hibával lövő svájci Benjamin Weger vezetett. A sprintben a harmadik helyen végző Weger utolsóra is hibátlan volt, de mögötte a két norvég klasszis, Emil Hegle Svendsen és Tarjei Boe is leszedte mind az öt korongot és csekély időkülönbséggel követték a svájcit.

Mivel sífutásban sokkal jobbak voltak a norvégok, így Weger a hajrában a harmadik helyének megőrzésére koncentrált, ami sikerült is neki. A befutó viszont rendkívül szorosan alakult, ahol Boe ugyan bedobta magát a célvonalnál, de így is lemaradt az idei első Világkupa sikerét arató Svendsen mögött. A hatvan fős mezőnyből mindössze ketten lőttek hibátlanul, a svéd Björn Ferry ennek köszönhetően a tizedik, míg a hazai közönség előtt szereplő Daniel Mesotitsch pedig a hatodik helyre tudott bejönni. Az összetett Világkupát a futam előtt vezető Martin Fourcade ezúttal a 24. helyen végzett, így a rangsorban visszacsúszott a negyedik helyre.

Biatlon Világkupa - Hochfilzen (AUT)
Férfi üldözéses - 12,5 km
1. Emil Hegle Svendsen (norvég) 33:09,0 (2)
2. Tarjei Boe (norvég) +0,1 mp (1)
3. Benjamin Weger (svájci) +4,9 mp (1)
4. Carl Johan Bergman (svéd) +13,3 mp (2)
5. Ole Einar Bjoerndalen (norvég) +17,1 mp (1)
6. Daniel Mesotitsch (osztrák) +19,3 mp (0)
Az összetett Világkupa állása 5 verseny után
1.Carl Johan BERGMAN (svéd) 225 pont
2.Emil Hegle SVENDSEN (norvég) 225 pont
3.Tarjei BOE (norvég) 205 pont
4.Martin FOURCADE (francia) 199 pont
5.Benjamin WEGER (svájci) 172 pont
6.Michal SLESINGR (cseh) 159 pont