Serie A

Saját magát verte meg az Inter helyett a Fiorentina - videó

Rosszul játszott és két gólt is összehozott a Fiorentina a sokkal lelkesebb, nagyon akaró Inter ellen, amely így 2-0-ra nyert a 15. forduló mérkőzésén. A hazai pályán eddig tökéletes mérleggel rendelkező Palermo elszenvedte első vereségét a Cesena ellen.

A forduló előtt a 15. helyen szerénykedő Inter nagy lendülettel kezdett, a lehető leghamarabb el akarta dönteni a Fiorentina elleni mérkőzést. A 4. percben Coutinho lapos passza után vette át, majd pöccintette kapura a tizenhatosról Pazzini, Boruc azonban védte a próbálkozást. Egyetlen perccel később Nagatomo távolról próbálkozott, de ő meg a kapu mellé lőtt.

Giampaolo Pazzini küzd Cesare Natalival az Inter-Fiorentina Serie A-s mérkőzésen a Giuseppe Meazza Stadionban 2011 decemberében

A hazaiak végig fölényben voltak az első játékrészben, de a nagy akarásuk ellenére sem tudtak sok helyzetet kialakítani. Borucnak csak a 31. percben, Coutinho lapos lövésénél kellett hárítania. Aztán a szünet előtt nem sokkal mégis megszerezték a vezetést a kék-feketék, miután Coutinho Pazzini felé ívelt, Natali nagyon elnézte a labdát, így a csatár meg tudta őt kerülni, és a kifutó kapus mellett a bal oldalról éles szögből a hálóba pöckölte a játékszert. (1-0)

A második félidőben gyorsan megszületett a második Inter-gól, de ebben is óriási szerepe volt a Fiorentina védőinek. Nagatomo tört be a tizenhatoson belülre, de hosszan tolta meg a labdát, így elvesztette volna, a keresztező Pasqual azonban térden rúgta őt a játékszerrel, ami így a kapuba pattant. (2-0)

A folytatásban is a hazaiak irányították a játékot, és alakítottak is ki helyzeteket bőven, de Boruc többször is remekül védett, így megakadályozta, hogy újabb gólt érjenek el. A vendégeknek csak egy-egy momentumuk volt, azok is főleg a hajrában Gilardino és Behrami révén, de ők nem találtak a kapuba. 

Az utolsó előtti helyen álló Cesena nagy meglepetésre idegenben tudott győzni az otthon eddig minden mérkőzését megnyerő Palermo ellen. A rózsaszín-feketék keretébe nem nevezték Simon Ádámot. 

Serie A
15. forduló
Inter-Fiorentina 2-0 (1-0)
gólszerzők: Pazzini (41.), Nagatomo (49.)
Palermo-Cesena 0-1 (0-0)
gólszerző: Mutu (63.)
kiállítva: Munoz (64. - Palermo)