NBA

A Houston Rockets Debrecenből vásárolt védőjátékost

  • MTI

Az amerikai Houston Rockets kivásárolta a debreceni Factum Sport kosárlabdacsapatából a 23 éves Damian Stewart Saunderst, így a játékos az NBA-ben, az észak-amerikai profi csúcsbajnokságban folytathatja pályafutását - adta hírül szombaton a debreceni klub hivatalos honlapja.

Saunders nagy lehetőség előtt - Fotó:factumsport

A honlap beszámolója szerint Saunders a Factum Sport Debrecen 201 cm magas, nemrégiben igazolt amerikai kosarasa a legjobb védőjátékosaként több NBA-csapat "radarján" rajta volt a 2011-es drafton. Az amerikai profi bajnokság bizonytalan indulása azonban meglehetősen felforgatta a játékospiacot: a játékosbörze kínálatában a 21. helyre jósolt Saunders végül nem került kiválasztásra, de az NBA-arénák nyári zárolása előtt több helyen is megfordult próbajátékon.     

A Houston Rockets csütörtökön kereste meg a játékos ügynökén keresztül a Factumot azzal, hogy az alapozási időszak megindulásával szeretnék átigazolni Damian Stewart Saunderst. Takács Endre, a klub ügyvezetője a honlapnak úgy nyilatkozott: "a klub ugyan remélte, hogy hosszabb távon számolhat a tehetséges játékossal, ám megérti, hogy egy ilyen lehetőséget nem szalaszthat el egyetlen komoly karrierre pályázó fiatal kosaras sem. A szerződés, amely még az NBA zárolásának feloldása előtt született, lehetővé tette a kivásárlást, és ez a tengerentúli változások miatt tulajdonképpen várható is volt."

Jay Baptiste játékosügynök elmondása szerint Saunders nagyon jól érezte magát Debrecenben és szívesen visszajönne a csapathoz, ha erre lehetősége nyílna a jövőben. A Houston Rockets ajánlatáról a képviselő elmondta, hogy elsősorban a felkészülési időszakról és az azt követő előszezonbeli mérkőzésekről szól, de reméli, hogy játékosa ott lehet a karácsonykor induló bajnoki rajtnál is a csapatban.