Bundesliga

A Bremen kiütötte a Wolfsburgot, újonc verte a meglepetéscsapatot

A Werder Bremen Marko Marin nélkül is magabiztosan, 4-1-re verte meg a Wolfsburgot hazai pályán, a Borussia Mönchengladbach viszont meglepetésre 1-0-s vereséget szenvedett az Augsburg otthonában.

A Bremen magabiztosan tudott nyerni - Fotó: AFP

A Werder Bremen-VfL Wolfsburg találkozón a hazaiaknál hiányzott az egyik legfontosabb játékos, Marko Marin, így egy kicsit át kellett szerveznie a csapatot Thomas Schaafnak. Több lesre futás után a 18. percben Pizarro csúsztatott meg egy szabadrúgást, ami így megzavarta a kapust, aki Sokratis elé ütötte a labdát, ő pedig a kapuba passzolt. A gól után két nagy Wiese-védésre is szükség volt, hogy ne legyen ismét egyenlő az állás.

A Wolfsburg próbált támadásokat kezdeményezni, de a hazaiak gyakorlatilag minden utat lezártak a kapujukhoz. A 38. percben Dejagah került ziccerbe, de a brémai védők ismét közbe tudták dobni magukat. Egy percre rá Rosenberg vezette teljesen üresen kapura a labdát, középre passzolt a szintén üresen érkező Trinksnek, aki kapu fölé vágta. Az első félidő utolsó percében Pizarro birkózott a bal oldalon az ellenfél alapvonalánál, Ignjovskitól ismét a perui elé került a labda, aki kicsit vezette befelé, majd higgadtan a kapuba lőtt.

A fordulás után egyből szépíthetett volna a vendégcsapat, de az asszisztens érvénytelenítette a góljukat lesállás miatt. Nagy erőkkel támadtak a vendégek, jött azonban a Werder-kontra, aminek a végén Rosenberg Schäfert lerázta magáról és jobbról a kapuba lőtt. A 71. percben a csereként beállt Arnautovic is betalált, amikor Pizarro remek sarkalását lőtte a kapuba 10 méterről.

A 86. percben Schäfer gondolt egyet és lövésre szánta el magát, Wiese pedig nem tudta hárítani a bal lábas 22 méteres bombát, kialakítva ezzel a 4-1-es végeredményt.

Az FSV Mainz 05-Hamburger SV meccsen Caliguri többször is megszerezhette volna a vezetést az első félidőben, de elhibázta a legnagyobb ziccert is. A 77. percben megszerezhette volna a győztes gólt Petric Ilicevic, ő azonban a jobb kapufát találta el, így maradt a 0-0-s döntetlen. Stieber Zoltán és a sérült Szalai Ádám nem volt a Mainz keretében.

Az 1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim mérkőzésen sokáig jól zártak a védelmek, de a vendégek gólzsákjának egy hiba is elég volt: Ibisevic Salihovic beadása után bólintott a hazaiak kapujába. A 43. percben nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, mert Chandlert kiállította a játékvezető. A Hoffenheim bosnyák gólvágó a második félidőre is tartogatott egy találatot, ekkor Johnson passzát váltotta gólra. A hajrában aztán Compper is kiállt, de maradt a kétgólos vendégsiker.

1. FC Köln-SC Freiburg mérkőzésen Podolski már a találkozó elején eltalálta a kapufát, majd a 19. percben Clemens már nem hibázott fejjel Peszko beadása után. A 60. és a 66. perc között el is döntötte a meccset a hazai együttes, előbb Podolski 15 méterről, majd ismét Clemens érintés nélkül szögletből talált be. Podolski irigyelte meg a 73. percben társa két gólját, és Jajalo passza után öt védő között a kapuba lőtt, így a hazaiak 4-0-ra nyertek.

Az FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach összecsapáson némi meglepetésre már az első félidőben is a hazaiak előtt adódott több lehetőség. A fordulás után ez góllá is érett: Jan-Ingwer Callsen-Bracker a Mölders szabálytalansága után megítélt szabadrúgást vágta a kapuba 19 méterről. Ezzel az újonc meglepetésre legyőzte Lucien Favre együttesét.

Bundesliga
16. forduló
Werder Bremen-VfL Wolfsburg 4-1 (2-0)
Gólszerző: Sokratis (18.), Pizarro (45.), Rosenberg (55.), Arnautovic (71.) ill. Schäfer (86.)
FSV Mainz 05-Hamburger SV 0-0
1. FC Nürnberg-1899 Hoffenheim 0-2 (0-1)
Gólszerző: Ibisevic (39., 56.)
Kiállítva: Chandler (43.), illetve Compper (90.)
1. FC Köln-SC Freiburg 4-0 (1-0)
Gólszerző: Clemens (19., 66.), Podolski (60., 73.)
FC Augsburg-Borussia Mönchengladbach 1-0 (0-0)
Gólszerző: Callsen-Bracker (51.)
Pénteken:
Hertha BSC-Schalke 04 1-2 (1-2)
Gólszerző: Ramos (25.), illetve Huntelaar (20.), Pukki (44.)