MLB

Rács mögé kerülhet a home run király, Barry Bonds

  • VNA

Barry Bonds neve még manapság is fogalom az MLB-ben, a hazafutások mestere azonban hamarosan börtönben találhatja magát.

Tizenöt hónapos börtönbüntetés kiszabását kérte az ügyészség Barry Bondsra, az észak-amerikai baseball bajnokság (MLB) egyik legismertebb sztárjára. A San Franciscóban székelő testület idén áprilisban egyszer már - az igazságszolgáltatás akadályoztatása címén - pénzbüntetésre ítélte az egykori klasszist, most azonban még ennél is súlyos ítélet kiszabását kérte ellene. A 47 éves egykori klasszis korábban több alkalommal is hamis tanúvallomást tett a 2003-ban kirobban ún. Balco-botrány kapcsán és a hatóságok munkáját nehezítő nyilatkozatokat adott az őt érintő dopping ügyekben.

Barry Bonds-ot sokan vádolták doppingolással, a 47 éves legenda most hazudozásai miatt kerülhet börtönbe
Akkoriban azt vallotta, hogy edzőjétől, különböző olajakat, vitaminokat és protein-kiegészítőket kapott csupán, saját bevallása szerint pedig nem volt tudomása arról, hogy valójában szteroidokat és növekedési hormont juttattak a szervezetébe. A San Francisco Giantsnál legendává váló Bonds 762 hazafutásával jelenleg is rekorder az MLB-ben. A hatalmas ütéseiről híressé vált játékost aktív karrierje során többször is megvádolták doppingolással, de ő ezeket a vádakat mindig tagadta.