Manchester United

Platini kiakadt Fergusonra, aki már dicséri az Európa Ligát

A Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a Basel vendégeként a Bajnokok Ligája 6. fordulójának szerdai játéknapján, így kiesett a csoportkörben és a svájci csapat jutott a nyolcaddöntőbe. A Vörös Ördögök az Európa Ligában folytatják, amit a találkozó után Patrice Evra csapatkapitány-helyettes egyenesen szégyennek nevezett, Sir Alex Ferguson menedzser pedig a kiesésért járó büntetésnek. A skót menedzser pénteken már finomított szavain, nehogy kivívja Michel Platini UEFA-elnök haragját.

A menedzser a kiesésért járó büntetésnek minősítette az El-szereplést, de pénteken már finomított szavain, nehogy kivívja az UEFA-elnök haragját.

"Nem ismerem ezt a sorozatot, a legtöbb, amit tudok róla, hogy csütörtökön játsszák a mérkőzéseket. "Meg kell szoknunk, hogy ezentúl csütörtökön és vasárnap lépünk pályára. Kétségkívül nem ez a legjobb nekünk, de ez a büntetésünk a mai kiesésünkért" - mondta a Basel elleni csúfos vereség után Sir Alex, szavaival pedig kiverte a biztosítékot Michel Platininél az Európai Labdarúgó Szövetség elnökénél, ezért pénteki nyilatkozatában már ajnározta a második számú kupasorozatot.

"Ez egy színvonalas és erős verseny, elég ránézni a csapatok listájára, amelyek benne szerepelnek. A büntetést nem az Európa Ligában való szereplésre értettem, hanem arra, hogy az elmúlt húsz évben mindig ott voltunk a Bajnokok Ligájában, csak azzal foglalkoztunk, azt akartuk megnyerni. Nem az Európa Liga ellen irányultak szavaim, most azt akarjuk megnyerni" - fogalmazott sajtótájékoztatján a skót menedzser.

A Manchester United elmúlt négy évben háromszor döntőzött a BL-ben, ebből egyszer elhódította a serleget. 2005 után először nem éli túl a csoportkört, akkor egyébként az EL elődje, az UEFA-kupa is elúszott a klub számára, mivel a negyedik helyen végzett csoportjában.

"A büntetést a csalódásunk jelenti, hiszen azok után, hogy az elmúlt négy évben háromszor ott voltunk a fináléban, most kiestünk. De nem vagyunk az Európa Liga ellen, ebben a sorozatban is szeretnénk diadalmaskodni, mindent megteszünk ennek érdekében" - tette hozzá Fergie, aki vélhetően Platininek akart "kedveskedni", aki nem hagyta szó nélkül Ferguson és játékosai kirohanását.

"A világ nem Anglia körül forog. Én szeretem az országot, az angol futball remek, csodálatosak a szurkolóik. De azért, mert háromszor is döntőt játszottak az elmúlt négy évben, nem szabad kritizálniuk az Európa Ligát, ami egy zseniális megmérettetés. Tudom, hogy Ferguson úr a Bajnokok Ligáját favorizálja, de rengeteg klub van, amelyeknek nincsenek olyan lehetőségeik, mint nekik" - mondta a francia sportvezető.