Profi boksz

Erdei nélkül szilveszteri gála sem lesz

Erdei Zsolt Anaheimben csaphatott volna össze az amerikai Tavoris Clouddal, de sérülése miatt az egész gála elmarad.

Erdei Zsolt nélkül gála sem lesz

Az Erdei Zsolt sérülése miatt elhalasztott Tavoris Cloud elleni meccsel együtt az egész szilveszteri gála elmaradhat. Az IBF félnehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt meccs lefújása után ugyanis a gálát közvetítő Showtime csatorna úgy döntött: ha nem jön össze a csúcstalálkozó, nem közveítenek.

Erdei Zsolt Anaheimben csaphatott volna össze az IBF szintén veretlen világbajnokával, az amerikai Tavoris Clouddal. Mint ismert, Madár keze megsérült, és az állandó gyulladás gócpontjának tartott fogát kihúzták Németországban, így minden esély megvan arra, hogy 6-8 hét múlva ismét tökéletesen egészséges legyen.

A hírek szerint az amerikai öklöző pénzét féltő promotere, Don King Madár szapulása mellett azonnal megpróbált új ellenfelet találni védencének, de a gálát közvetítő Showtime csatorna egyik bunyóst sem fogadta el Erdei helyére, így a szilveszteri rendezvény elmarad.

A veretlen magyar öklöző menedzsmentjének sajtófőnöke, Pálfai Károly is úgy látja, a televíziós csatorna - amelyik a Szuper Hatos nagyközépsúlyú tornát is megrendezte - kitart Erdei mellett.

"A Showtime döntése egyértelműen azt bizonyítja, hogy a csatorna Zsoltot akarja. A menedzserek folyamatosan tárgyalnak a további lehetőségekről, s meg kell várni, hogy milyen időpontokat ajánlanak majd a mérkőzés új időpontjául" - mondta Pálfai a Népszava hasábjain.